Video

Benedict Cumberbatch in indrukwekkende trailer 'The Imitation Game'

De film over de befaamde codekraker Alan Turing,

door Zilko Tarici op 21.07.2014 om 16:45 in Video
The Weinstein Company heeft de eerste trailer vanThe Imitation Game vrijgegeven. Benedict Cumberbatch voert de cast aan en wordt omringd door talent zoals Keira Knightley, Mark Strong en Charles Dance.

The Imitation Game vertelt het verhaal over het leven en het werk van een van de grootste onbekende helden uit de Britse geschiedenis, namelijk Alan Turing. Turing was een pionier op het gebied van computertechniek en de befaamde kraak van de Duitse Enigma-code wordt aan hem toegekend. In de film voeren Turing en zijn briljante team een race tegen de klok in hun geheime kantoor Bletchley Park, tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

The Imitation Game draait vanaf 8 januari 2015 in de Nederlandse bioscopen.


17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Indrukwekkend is inderdaad het juiste woord voor deze trailer! Ik kreeg echt kippenvel! T+)

benjamin

Avatar

Zo vreselijk indrukwekkend vind ik hem nu niet, maar dat wil niet zeggen dat het er slecht uitziet.

Terminatrix

Avatar

Gaat Keira Knigyhtley weer dood in een tunnel? haha, moest even denken aan Atonement toen ik die tunnel zag en opeens zag ik haar! Ik heb maar ff spoiler hier overeen gedaan voor het geval iemand Atonement nog niet geeft gezien, haha.

Ziet er goed uit, ben blij Knightley weer in dit soort films te zien is ipv wat ze de laatste tijd allemaal aan het doen is...

Terminatrix

Avatar

benjamin "Zo vreselijk indrukwekkend vind ik hem nu niet, maar dat wil niet zeggen dat het er slecht uitziet."


Ik zal er ook waarschijnlijk niet heen gaan, al ziet het wel uit als een film wat goed in elkaar zit.

Sorry voor dubbele post!

benjamin

Avatar

Terminatrix " Gaat Keira Knigyhtley weer dood in een tunnel? haha, moest even denken aan Atonement toen ik die tunnel zag en opeens zag ik haar! Ik heb maar ff spoiler hier overeen gedaan voor het geval iemand Atonement nog niet geeft gezien, haha.
"


Nobel gebaar, maar misschien moet je dan ook ergens zetten waarover de spoiler gaat want nu vrees ik dat mensen nog steeds er over gaan scrollen.

Nu ja, bij deze: spoiler dus over Atonement. Smiley face

movieboy

Avatar

Benedict Cumberbatch is briljant! net als in Sherlock acteert hij hierin subliem! Een van mijn favoriete acteurs.

Bane1

Avatar

Lijkt me zeer een leuke film maar ik ben benieuwd hoe ze de einde gaan filmen. Want het is best wel triest hoe hij tot zijn einde is gekomen.

JamesBond

Avatar

Bane1 "Lijkt me zeer een leuke film maar ik ben benieuwd hoe ze de einde gaan filmen. Want het is best wel triest hoe hij tot zijn einde is gekomen."


Hij is natuurlijk pad na de oorlog omgekomen, dus ik weet niet of ze dat gaan behandelen

Bane1

Avatar

JamesBond "Hij is natuurlijk pad na de oorlog omgekomen, dus ik weet niet of ze dat gaan behandelen"


Daarom vraag ik me ook af als we alleen die deel van zijn leven zien. En niet die andere deel

JamesBond

Avatar

Bane1 "Daarom vraag ik me ook af als we alleen die deel van zijn leven zien. En niet die andere deel"


Ik hoop het enigszins wel, dat ze laten zien wat voor een impact de oorlog heeft gehad op zijn laatste jaren.

Ed Crane

Avatar

Nou ja niet alleen de oorlog, maar ook hoe onvoorstelbaar tragisch het eindigde om andere redenen. Maar het lijkt me dat ze dat zeker gaan behandelen, ze hadden het in de trailer immers over dat hij 'geheimen' had. Ik ben erg benieuwd naar de film, Turing was om meerdere redenen een genie en een held.

Frietgezicht

Avatar

Het is dat James McAvoy niet meedoet want ze trommelen ook wel alle bekende namen uit England op.

The Imitation Game vertelt het verhaal over het leven en het werk van een van de grootste onbekende helden uit de Britse geschiedenis

Nope,onzin.
Ga naar iemand op straat en vraag om de namen van 3 Britse helden.
Waarschijnlijk noemen ze hem niet maar ze kunnen er denk ik amper eentje bedenken. Ja 3 voetballers die wat betekent hebben ;)
Wel leuk erbij geschreven maar dat is gewoon even voor het artikel verzonnen.

Bane1

Avatar

JamesBond "Ik hoop het enigszins wel, dat ze laten zien wat voor een impact de oorlog heeft gehad op zijn laatste jaren."


Nou die impact na de oorlog speelde zeker voor hem een rol. Maar of de gevolgen goed waren... Zoals 'Ed Crane' zegt het gaat om iets anders dat het zo erg maakt. En de keus die hij moet doen. Ik weet hoe het gaat aflopen met hem. Maar ik vraag me af hoe mensen omgaan met het einde als ze zijn hele leven vertellen. In mijn ogen heeft het einde de potentie om best wel dichtbij te komen aan de grote plotwist van The Empire Strikes Back

geertvdheide

Avatar

Frietgezicht "Het is dat James McAvoy niet meedoet want ze trommelen ook wel alle bekende namen uit England op.

The Imitation Game vertelt het verhaal over het leven en het werk van een van de grootste onbekende helden uit de Britse geschiedenis

Nope,onzin.
Ga naar iemand op straat en vraag om de namen van 3 Britse helden.
Waarschijnlijk noemen ze hem niet maar ze kunnen er denk ik amper eentje bedenken. Ja 3 voetballers die wat betekent hebben ;)
Wel leuk erbij geschreven maar dat is gewoon even voor het artikel verzonnen."

Had je het woordje "onbekende" ook gelezen in je quote? Ik denk dat de term "held" wel op zijn plaats is, ongeacht of veel mensen hem zullen noemen op straat. Turing heeft veel betekend in WO2 als cryptoanalist en is heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van computers. Hoe de Britse staat hem uiteindelijk heeft "bedankt" voor zijn contributies aan de mensheid, stelt mij dan weer wat minder positief (understatement tot de macht 10).

Ook je eerste opmerking slaat kant noch wal naar mijn idee; dit is slechts een kleine fractie van het Engelse acteertalent. Onderschat niet hoeveel talent er uit Engeland komt, van Colin Firth en Helen Mirren tot Tom Hardy en Christian Bale, evenals Ian McKellen, Daniel Day-Lewis, Gary Oldman en zo kan ik nog wel 20 namen noemen Smiley face

Dit kan nog best eens een film worden waar critici van gaan smullen. Films over echte personen uit de geschiedenis doen het sowieso goed qua awards meestal, en deze cast is ook interessant. Benieuwd naar het eindresultaat.

Banned

Avatar

Waarom heb ik hier een Argo gevoel bij ?

Frietgezicht

Avatar

geertvdheide "Had je het woordje "onbekende" ook gelezen in je quote? Ik denk dat de term "held" wel op zijn plaats is, ongeacht of veel mensen hem zullen noemen op straat. Turing heeft veel betekend in WO2 als cryptoanalist en is heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van computers. Hoe de Britse staat hem uiteindelijk heeft "bedankt" voor zijn contributies aan de mensheid, stelt mij dan weer wat minder positief (understatement tot de macht 10).

Ook je eerste opmerking slaat kant noch wal naar mijn idee; dit is slechts een kleine fractie van het Engelse acteertalent. Onderschat niet hoeveel talent er uit Engeland komt, van Colin Firth en Helen Mirren tot Tom Hardy en Christian Bale, evenals Ian McKellen, Daniel Day-Lewis, Gary Oldman en zo kan ik nog wel 20 namen noemen Smiley face

Dit kan nog best eens een film worden waar critici van gaan smullen. Films over echte personen uit de geschiedenis doen het sowieso goed qua awards meestal, en deze cast is ook interessant. Benieuwd naar het eindresultaat."


Volgens mij begrijp jij mij verkeerd(of andersom) maar ik denk juist dat deze man wel een held is.
Iedereen met verstand ervan(zeg niet dat ik er daar 1 van ben maar laat ik even zeggen mensen die de geschiedenis goed bestudeerd hebben) zullen hem kennen en voor hun zal hij geen onbekende zijn.
Zeker mensen die genoeg weten over de geschiedenis van de oorlog zullen zijn naam zeker kennen.
Dus ik zeg juist dat hij helemaal niet zo'n onbekende held is.
Ja,de gemiddelde voorbijganger op straat zegt zijn naam maybe niet maar dat was mijn punt,welke namen denk je dat die gemiddelde mensen wel noemen als je naar Britse helden vraagt?
Voetballers ofzo die wat betekent hebben :P

Over die acteurs,zo zie ik het.
Jij noemt namen van Britse acteurs waarvan er zat amper tot nooit meer in een Britse film te zien zijn.
Daniel-Day Lewis speelt in 1 film per 30 jaar dus lekker makkelijk voorbeeld.
Ik zie gewoon de bekende koppen voorbij komen die wel zat in Britse films spelen. Maakt voor de rest niet uit,prima acteurs.

NieuwsFilm

meest populair