Algemeen

'Sinister Six' nu eerder dan 'The Amazing Spider-Man 3' in bioscoop

De studio wil de franchise opnieuw verfrissen.

door Jim Pedd op 24.07.2014 om 12:47 in Algemeen
Sony Pictures heeft wat gehusseld met de releasedata van zijn Spider-Man en Sinister Six-films. De Sinister Six-film moet nu op 11 november 2016 uitkomen in de Verenigde Staten en The Amazing Spider-Man 3 is met twee jaar naar 2018 uitgesteld. Een specifieke data is er niet voor die film, maar waarschijnlijk komt deze nu uit op de plek van The Amazing Spider-Man 4, die voor 4 mei 2018 gepland stond.

De box office prestaties van The Amazing Spider-Man 2 waren an sich dan wel mooi, maar de studio is er teleurgesteld in. Met zevenhonderd miljoen dollar was het de slechtst presterende film van de franchise. Daarom hoopt de studio zijn franchise te versterken door zich eerst te richten op slechteriken.

Volgens THR moet de trilogie gewoon afgemaakt worden door Marc Webb en Andrew Garfield, maar is het de bedoeling de franchise te verfrissen. ”Maar er is geen groot plan van verandering.”

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Aargh, nee... Ik zie liever eerst 'The Amazing Spider-Man 3' waarin nieuwe slechteriken worden geïntroduceerd voor de 'Sinister Six' film. Ik denkt dat dit niet bepaald gaat helpen voor de franchise.

Scheerzeep

Avatar

zeus1097 "Het is en blijft nog steeds jammer dat we hem niet kunnen zien in de avengers films. Zal een grote gemis zijn en het is nog steeds raar dat deze tweede film niet eens.De 800 of 900 miljoen heeft opgehaald. Geeft toch iets aan dat deze film niet helemaal goed is."


Dat was ook zo; de film was niet bepaald 'sterk' en 'leuk' te noemen. Verder hoef ik hem niet per sé in 'The Avengers' te zien hoor, ik weet dat hij in de comics wel (af en toe) deel uit maakt van het team, maar ik vind 'Spider-Man' nou niet bepaald een toevoeging. Het team heeft nu ook al een redelijke diversiteit aan superhelden.

Ereptile

Avatar

Sony doet wel z'n uiterste best om Spider-Man bij zich te houden... Maar echt een slimme move vind ik dit ook weer niet. Hoe kan een film over alle villains van Spider-Man alleen wel interessant zijn.

Angelater

Avatar

Ereptile "Hoe kan een film over alle villains van Spider-Man alleen wel interessant zijn."

Het wordt een soort 'Ocean's Eleven' met veel Bayplosions.

eltorro

Avatar

Ereptile "Sony doet wel z'n uiterste best om Spider-Man bij zich te houden... Maar echt een slimme move vind ik dit ook weer niet. Hoe kan een film over alle villains van Spider-Man alleen wel interessant zijn."

"Badguys" zijn meestal interessanter dan de helden. En dit biedt weer een perfecte kans om er een stel anti helden er van te maken.

Ereptile

Avatar

eltorro ""Badguys" zijn meestal interessanter dan de helden. En dit biedt weer een perfecte kans om er een stel anti helden er van te maken."


Ik ben het met je eens dat de bad guys altijd wel een interessanter verhaal hebben dan de good guys. Maar ik vrees meer voor het feit dat het er teveel van die verhalen in 1 film worden gestopt. Van Electro, The Rhino en Green Goblin weten we al wat, dankzij TASM-2, maar de andere drie worden pas in de Sinister Six geïntroduceerd.

Spider-Man 3 had al twee nieuwe baddies (Sandman en Venom), en dat was al best veel. Daarbovenop kwam de New Goblin, die we al wel kende van de eerdere films.

JamesBond

Avatar

Nog 4 fucking jaar wachten op deel 3! :'(

Steve-O

Avatar

Ik weet niet of dit wel zo'n goed idee is… Aan de andere kant, staan de villains een keer in de spotlight en in het geval van Spider-Man (lees: goede villains) is dat nog niet zo heel erg.

Olrik

Avatar

Vind dat eerst Spiderman 3 moet verschijnen voordat ze beginnen aan The Sinister Six, maar nou ja...

Glennekeeeee

Avatar

Volgens mij wouden ze sinister six pas in SM4 brengen maar nu beseft de studio dat ze met iets GROOTS moeten uitpakken om het publiek terug te lokken en zo de opbrengst weer te doen stijgen. en sinister six is toch wel het summum qua badguy(s) in die serie dus moeten ze deze sneller brengen en zo heeft spider man 3 geen opstapjes meer nodig.

nuja, 4j is wel heel lang. in plaats van ze back to back op te nemen zodat deel 3 in 2017 al verscheen

Ed Crane

Avatar

Alsof een film die over zes badguys gaat en meer zijdelings iets met Spider-Man te maken heeft ineens wél een stuk meer dan $700 miljoen gaat ophalen :} Maar oké, het is wel weer eens wat nieuws in superheldenfilmland, dat valt te vooralsnog te prijzen.

Maar laten we eerlijk zijn, nu er zoveel verschillende superheldenfilms uitkomen steekt Spider-man er gewoon als een watje tegen af. Er was een poos geleden zelfs nog een Spider-man Broadway-musical O+ dat zegt genoeg :+

NieuwsFilm