Algemeen

Scenarist Mark Bomback over volgende 'Planet of the Apes' sequel

Uiteindelijk willen ze weer uitkomen bij het fundamentele concept van de originele film uit 1968.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan-Peter Rook op 25.07.2014 om 17:22 in Algemeen
Nu Dawn of the Planet of the Apes het zo goed doet, zijn alle ogen natuurlijk gericht op het reeds aangekondigde derde deel uit deze nieuwe Apes-reeks. Regisseur Matt Reeves gaat wederom aan de slag met scenarist Mark Bomback en laatstgenoemde heeft tegenover Creative Screenwriting al het een en ander gezegd over de nog titelloze sequel. Hij zei het volgende:

"De grootste uitdaging, en dat zal bij de volgende film nog duidelijker worden, is dat we terug moeten gaan naar het fundamentele concept uit de originele franchise, namelijk dat apen de wereld hebben overgenomen en dat mensen nu hun prooi zijn. Hoe komen we weer terecht in het universum uit 1968 waar het allemaal mee begonnen is?"

Rick Jaffa en Amanda Silver, de schrijvers van Rise of the Planet of the Apes, deden iets geniaals toen ze subtiel verwezen naar het lanceren van de Icarus, het ruimteschip in de originele film. Ik weet nog dat ik het eerste script las en riep: "Wat een geweldig idee." Nu zijn de zaadjes geplant in ons universum en kunnen we hiernaar terugkeren."


De derde film uit de reeks komt in Nederland uit op 28 juli 2016.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Ik herinner mij die subtiele verwijzing naar de Icarus nog heel goed toen ik 'm in de bios zag. Ik als fan van het origineel & 'Beneath' schreeuw dit alleen maar toe!

Ze kunnen het bij een trilogie houden of gewoon een reboot/remake maken van de originele versie en deze als deel 4 uitbrengen!

schrader

Avatar

Ik heb gister 'Dawn of the planet of the apes' gezien. Vond hem niet denderend eerlijk gezegd. Dat apen gehijg ging mij op ten duur wel een beetje ergeren. Verhaal was opzich wel mooi en de special effects.. Wow! alsof ik die apen kon aanraken. Maar zoals ze op IMDb stemmen zeker geen 8,3 voor mij meer een 7,3.

Terminatrix

Avatar

Na de eerste 2 briljante delen heb ik alle vertrouwen in deze mensen.

Banned

Avatar

Net deel 2 gezien. Geweldige film. Visual effects waren super realistisch, de personages en de verhaallijnen van de apen waren dat ook, goeie regie van Matt Reeves. Alleen de mensen in de film waren zo cliché als maar kon en ook enkele blockbuster kwaaltjes werden niet vermeden. Maar verder de beste blokcbuster die ik deze zomer zag.

YOLO

Avatar

Uiteraard moet er een deel 3 komen. Het einde is niet bepaald het einde hé.
Hoe dan ook. Het waar wat men schreef. Dawn is The Empire/Godfather II van Planet of the Apes series. Een sequel dat de orgineel sterk overtreft komt in de huidige tijd steeds zelden voor.

nieuwslaatste nieuws

meest populair