Roel Reiné regisseert een tweede 'Willem van Oranje'

Maar eerst krijgen we de film over de zeeheld Michiel de Ruyter.

Begin 2015 verschijnt er een film over het leven van de bekende Nederlandse zeeheld Michiel de Ruyter (1607 - 1676), gespeeld door Frank Lammers. De crew achter deze 'Nederlandse epische, historische avonturenfilm' blijkt al een tijd bezig te zijn met een film over Willem van Oranje (1533 - 1584) en nu is het project ook officieel aangekondigd.

Regisseur Roel Reiné staat bij beide films achter de camera. Reiné is vooral bekend van een hele reeks sequels op Amerikaanse bioscoopfilms. Zo regisseerde hij films als Death Race 2 (2010), The Scorpion King 3: Battle for Redemption (2012) en 12 Rounds: Reloaded (2013).

De film focust zich vooral op de gespannen relatie tussen Willem van Oranje en de Nederlandse vrijheidsstrijders. Een persbericht omschrijft de film als volgt:

Willem van Oranje is het verhaal over de leider die de krachten in de samenleving wist te bundelen door de bevolking voor het eerst het gevoel te geven ‘Nederlanders’ te zijn. Maar zijn grote tromf tegen de Spanjaarden sloeg uiteindelijk om in een teleurstelling toen de binnenlandse conflicten leidden tot een splitsing van de 17 provinciën. Willems idealen over een verenigd Nederland werden verwoest en de geboorte van Nederland was meteen ook zijn zijn grootste nederlaag. Willem van Oranje werd vereerd als een held, maar stierf als een gebroken man.

Meer weten over Willem van Oranje of Michiel de Ruyter? Klik dan op de naam en ga naar de Wikipedia-pagina.

Opvallend is dat we eerder deze maand meldden dat Barry Atsma de hoofdrol gaat spelen in een Willem van Oranje-film van regisseur Pim van Hoeve (Snowfever, 2004). Net als deze Barry Atsma-versie staat de avontuurlijke biopic van Reiné gepland voor 2016.



NieuwsFilm

meest populair