'The Expendables 3' is online gelekt

En dat drie weken voor de bioscooprelease.

In 2009 lekte een onvolledige versie van X-Men Origins: Wolverine online. De film kreeg daardoor niet alleen een enorme publiciteit, degene die verantwoordelijk was voor het lekken kreeg een flinke boete en een celstraf. Vanmorgen werd bekend dat er weer een grote Hollywood-film is gelekt en dat nog voor dat de film in de bioscoop is verschenen: The Expendables 3.

Na een snel onderzoekje blijkt een Dvd-versie - vermoedelijk een screener - van de film van regisseur Patrick Hughes op het web rond te zwerven. Nu willen we niemand stimuleren illegaal te downloaden, maar het is wel de meest opvallende lek in jaren. Filmmaatschappij Lionsgate heeft nog niets van zich laten horen.

Op dit moment wordt de actiefilm gepromoot op Comic Con in San Diego en de film moet midden augustus in de wereldwijde bioscoopzalen verschijnen. Welk effect de gelekte versie, die ondertussen bijna 200.000 keer is gedownload, zal hebben op de kaartjesverkoop zal de tijd uitwijzen. De Wolverine-film noteerde uiteindelijk alsnog een prima $373,0 miljoen wereldwijd.

In Nederland verschijnt The Expendables 3 op 14 augustus in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair