The Expendables 3 (2014)

Never send a boy to do a man's job.

Deel drie van de serie over uitgebluste actiehelden trekt een blik jonge vechters open en dat had bedenker en scenarist Sly Stallone nou net niet moeten doen.
play

5,4 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Bulgarije
  • Frankrijk
126 Min Verenigde Staten

Barney (Stallone), Christmas (Statham) en de rest van het team komt face-to-face te staan met Conrad Stonebanks (Gibson), de oud-medeoprichter van The Expendables en tegenwoordig een meedogenloze wapenhandelaar waarvan Barney dacht dat hij hem eerder "vervangbaar" had gemaakt. Stonebanks heeft maar één doel: een einde maken aan The Expendables. Voor de onvermijdelijke confrontatie werft Barney een hele reeks nieuwe high-tech teamleden.

Regie
Patrick Hughes
Cast
Jason Statham, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Harrison Ford, Wesley Snipes, Antonio Banderas, Dolph Lundgren, Terry Crews, Kellan Lutz, Kelsey Grammer, Randy Couture, Ronda Rousey, Glen Powell, Victor Ortiz.
Budget
$ 90.000.000
Opbrengst
$ 204.000.000
Release
15.08.2014
Release NL
14.08.2014
Release DVD
25.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Patrick Hughes | Cast: Sylvester Stallone (Barney Ross), Jason Statham (Lee Christmas), Harrison Ford (Drummer), Arnold Schwarzenegger (Trench), Mel Gibson (Stonebanks), Wesley Snipes (Doc), Dolph Lundgren (Gunner), Terry Crews (Caesar), Kelsey Granner (Bonaparte), Antonio Banderas (Galgo), Kellan Lutz (Smilee), Ronda Rousey (Luna), Victor Ortiz (Mars), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2014

Het idee van Sylvester Stallone om een bataljon uitgerangeerde actiehelden met hun uitgeleefde koppen en artrose weer te laten opdraven voor The Expendables vier jaar geleden was zo ongelooflijk fout dat het weer goed werd. Het actievehikel werkte juist zo goed omdat het een hommage was aan de glorietijden uit de jaren tachtig en negentig, maar tegelijkertijd ook het genre en de uitdragers ervan op de korrel nam. Zelfspot was onontbeerlijk en de uitgedoofde sterren stonden met hun vijfenzestigpluspassen in de rij om hun mitrailleurs weer ter hand te nemen. Inmiddels zijn we alweer beland bij deeltje drie. Dit keer wordt er ook een blik jonge vechtersbazen opengetrokken. Maar wordt hiermee niet juist de hele gedachte achter The Expendables ondermijnd?

Het laatste deel van wat we voorlopig een trilogie mogen noemen, begint spectaculair. De Russen – lekker actueel en net als in de jaren tachtig de beste kandidaat voor de rol van vijand – houden Doctor Death, een voormalige Expendable, gevangen. Door middel van een wilde treinrit, veel schieten en een helikopter wordt vertolker Wesley Snipes weer eens aan een filmrol geholpen. Eenmaal bevrijd sluit Doc zich aan bij de rest van de actieposse en verplaatst het strijdtoneel zich naar Afrika. Het heeft er dan alle schijn van dat deel drie in de reeks met name een aaneenschakeling van missies en operaties gaat worden. Introductie van de oude gezichten is niet nodig, al moet de leider van de Expendables, Barney Ross, nu wel verantwoording afleggen aan een nieuwe baas, CIA-man Max Drummer.

videotrailers & clips

alle artikelen (53)

The Expendables 3 Nieuwsberichten

Laatste reacties

benjamin

"...[quote=Tarkus]maar wel een verdomd goede actieprent zoals die in het verleden veel werden gemaakt[/q......"

Grendizer

"...Wat in het begin nog wat euks leek te worden,word steeds meer en meer saai naar het einde. Al het k......"

Goov25

"...[quote=Frietgezicht]...[/quote] Deze jongen heeft al alles gezegd wat ik erover zou willen zeggen......"

The Expendables 3

acties