Rian Johnson over 'Star Wars: Episode VIII'

Hoe voelt het om de film te mogen regisseren?

Rian Johnson heeft het geluk om Star Wars: Episode VIII te mogen regisseren. Met Slashfilm ging hij kort in op hoe hij over de film denkt. Gelukkig is hij sowieso wel, want over het krijgen van de baan zegt hij: ”Ik verheug me op allemaal de dingen die ik jullie niet mag vertellen.”

Maar waarom accepteerde hij de baan? ”De gedachte alleen al maakte me zo ongelofelijk blij Ik wilde in deze wereld spelen, van letterlijk de eerste film die mijn vader me heeft laten zien.” Vervolgens werd hem gevraagd hoe hij de baan kreeg. ”ik kan alleen maar aannemen dat het een foutje is, net als in de film ‘Brazil’. Dat er ergens anders een ‘Brian Johnson’ is die nu heel boos is.”

Een iets andere vraag die hem gesteld werd ging over de volgorde waarin nieuwelingen voor de franchise de film zouden moeten kijken. ”Ik zou eerst 4-6 en dan 1-3 kijken. Als je naar het verhaal kijkt, waren 4-6 opgezet zonder kennis van het verleden.” Hij vindt de prequels ook wel wat hebben. ”Ze hadden gewoon iets moois.”

Volgens de laatste geruchten schrijft Johnson het scenario van Episode VIII en mag hij die film ook regisseren en is er de goede mogelijkheid dat hij Episode IX ook regisseert. Het scenario daarvan schrijft hij naar verluidt ook.

NieuwsFilm

meest populair