Zac Efron's rehab

Zac Efron praat over zijn rehab met Bear Grylls

Het is inmiddels algemeen bekend dat Zac Efron (High School Musical, 17 Again, That Awkward Moment, Bad Neighbours) in rehab is geweest. Wat echter minder bekend is is welke omstandigheden hiertoe hebben geleid. Tot nu toe.

De 26-jarige acteur verscheen in de eerste aflevering van Running Wild With Bear Grylls, een nieuw programma van NBC waarin Bear Grylls sterren meeneemt op tweedaagse survivaltocht. Tijdens dit programma was Zac Efron plotseling verrassend openhartig toen zijn rehabilitatie ter sprake kwam. Hij praatte over zijn leven voor de rehab, over hoe hij rock bottom bereikte, mede door de grote aandacht van de media voor zijn privé leven.

“De uitdaging was nooit het werk,” zei Efron over zijn grote bekendheid op jonge leeftijd. “Het was een soort van in-between work – het probleem was alles eromheen. Ik bedoel, overal waar je gaat is er media-aandacht.”

De constante druk heeft ervoor gezorgd dat hij op een ongezonde manier omging met zijn dagelijks leven. “Overal waar je gaat is er pers en media-aandacht, als je je huis verlaat, boodschappen doet, er is altijd pers. Het kan overal zijn en dat kan verwarrend zijn,” legt hij uit. “Je brengt een hoop tijd in huis door, gek wordt je ervan en al snel heb je een “sociaal glijmiddel” [lees: alcohol en drugs, red.] nodig. En toen ik dat eenmaal nodig had, had ik het constant nodig.”

“Op een gegeven moment had ik minder interesse in mijn werk en verlangde steeds meer naar het weekend, ik kon niet kon wachten om alles los te laten en plezier te hebben. Maar wanneer het moeilijk was om op maandag en dinsdag door de dag te komen, had ik zoiets van, oh dit is niet goed,” vertelde Efron aan Bear Grylls, “Ik wou gewoon nooit meer iets van buitenaf innemen [lees: alcohol en drugs, red.] om me van binnen goed te voelen.”



NieuwsFilm

meest populair