Bad Neighbours

Bad Neighbours (2014)

The battle for the street begins.

Deze amusante komedie over een vet aangezette burenruzie laat een geslaagde combinatie van verbale humor en slapstick zien. Bij vlagen plat, maar wel met een hart.
play

6,1 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

In deze komedie trekken Kelly (Byrne) en Mac (Rogen) hun nieuwe woning in, maar komen er al snel achter dat ze een groep studenten als buren krijgen. Helaas voor beide partijen is het geen goed "huwelijk".

Alt titel
Neighbours, Neighbors
Regie
Nicholas Stoller
Cast
Rose Byrne, Carla Gallo, Seth Rogen, Zac Efron, Christopher Mintz-Plasse, Dave Franco, Ike Barinholtz, Brian Huskey, Ali Cobrin, Craig Roberts, Halston Sage, Elise Vargas, Zoey Vargas, Jerrod Carmichael, Kira Sternbach.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 268.157.400
Release
09.05.2014
Release NL
08.05.2014
Release DVD
11.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicholas Stoller | Cast: Seth Rogen (Mac), Zac Efron (Teddy), Rose Byrne (Kelly), Dave Franco (Pete), Christopher Mintz-Plasse (Scoonie), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2014

De Amerikaanse Mac en de Australische Kelly hebben elkaar op de universiteit leren kennen en zijn in een nieuwe fase van hun leven beland. Ze staan nog met één been in hun studententijd en met het andere in het volwassen leven met alle bijkomende verantwoordelijkheden. De dertigers zijn bij het ouderschap aanbeland en dat vereist nog best een organisatie. Gaan stappen is er nauwelijks nog bij. Pogingen om hun jonge dochter te betrekken bij het uitgaan stranden vroegtijdig, veelal door algehele uitputtingsverschijnselen. Mac en Kelly hadden het vijf jaar geleden niet kunnen bedenken, maar nu zijn ze toe aan (nacht)rust en regelmaat. De naastgelegen huizen staan leeg, maar al vlot dienen de nieuwe buren zich aan. Rechts komt een rustig homostel met een kind te wonen. Links een enorme nachtmerrie. Het leven van het stel dreigt een regelrechte hel te worden als blijkt dat er een studentendispuut is neergestreken.

Dit is het weinig hoopgevende uitgangspunt van de burenkomedie Bad Neighbours van komedieregisseur en -schrijver Nicholas Stoller. De jonge ouders gaan niet gelijk vol op het orgel, maar staan aanvankelijk een diplomatieke strategie voor. Hun eigen studententijd ligt immers nog niet zo heel ver achter ze en het is belangrijk dat je de boodschap duidelijk doch cool brengt. Het eerste contact met preses Teddy en zijn onderdanen verloopt in ieder geval heel gemoedelijk. De studenten lopen weg met dochtertje Stella en als er overlast is van te harde muziek dan valt daar altijd rekening mee te houden. Maar Teddy maant Mac en Kelly wel om eerst naar hem toe te komen en niet gelijk de politie te bellen. Als er tijdens het eerste feestje overlast ontstaat, gaat het tweetal in pyjama naar het dispuutshuis. Gastvrij worden ze binnengelaten en met de babyfoon in de hand hebben Kelly en Mac de avond van hun leven. Maar hoe lang duurt het voordat ze alsnog de poppen aan het dansen hebben?

alle artikelen (9)

Bad Neighbours Nieuwsberichten