Jamie Foxx speelt hoofdrol in biopic over Mike Tyson

Na Ray wederom een biopic voor de Oscarwinnaar.

The Amazing Spider-Man 2 en Ray-acteur Jamie Foxx zal volgens Variety de bekende bokser "Iron" Mike Tyson spelen in een nog titelloze biopic. Het project wordt op dit moment ontwikkeld door Foxxs manager Rick Yorn, terwijl The Sopranos-bedenker Terence Winter al aan een script werkt.

Mike Tyson is uiteraard geweldig materiaal voor een stevige biopic. Naast dat hij een succesvol zwaargewicht bokser was, staat hij ook bekend om zijn nogal uitbundige en vaak ook bedenkelijke leven buiten de ring. Zo zat hij zes jaar in de cel voor de verkrachting van een 18-jarig meisje, werd hij menigmaal opgepakt voor drank- en drugsmisbruik en -bezit en vroeg hij een faillissement aan. Ook is bekend om de onmisbare tatoeage in zijn gezicht en het bijtincident tijdens zijn comeback-partij versus Evander Holyfield.

De afgelopen jaren is Tyson een stuk minder 'Iron'. Hij duikt regelmatig op in speelfilms en werd zijn leven belicht in de goed ontvangen docu Undisputed Truth. Check hieronder de trailer.

Mogelijk staat deze docu centraal in de geplande biopic en wordt er een andere acteur aangetrokken voor de rol van de jonge Tyson. In 1995 speelde Michael Jai White de bokser in de HBO-film Tyson.


NieuwsFilm

meest populair