Interview met Vivica A. Fox

Een gesprek met de actrice uit o.a. Kill Bill, over haar rol in de televisiefilm Sharknado 2.


Michelle Iwema sprak namens FilmTotaal met actrice Vivica A. Fox over haar rol in de film Sharknado 2, werken met Quentin Tarantino en wat we mogen verwachten van het aankomende seizoen van Celebrity Apprentice, waar ze aan mee heeft gedaan.

Hoe kwam de rol in Sharknado 2 je kant op?
Ik kende de eerste film en wist dat daar ontzettend positief op was gereageerd. Toen ik hoorde dat er een sequel zou komen, wilde ik daar dolgraag aan meedoen. Een grote reden was de cast. Ik ken Tara Reid al heel lang en met Ian Ziering had ik jaren geleden gewerkt toen we samen speelden in Beverly Hills 90210. De kans om met hen beiden te werken, was een grote reden dat ik ja zei toen de rol me werd aangeboden.

In deze film heb je vlechtjes in je haar. Hoe vond je die haarstijl?
Dat was zo heerlijk makkelijk. 's Morgens hoefde ik geen uren in de make up stoel plaats te nemen om alles te laten föhnen en krullen. Ik hoefde ook niet bang te zijn dat mijn haar nat en onhandelbaar werd.

Er zit behoorlijk wat CGI in de film.
Dat was een behoorlijke uitdaging. Maar gelukkig hadden we een geweldige regisseur, die heel duidelijk aangaf wat we moesten doen. Dat maakte het werken makkelijk.

Je speelt in de film een vrouw die bad ass is, net zoals veel andere rollen van je. Wat trekt je aan in dit soort personages?
Ik vind het leuk als een rol veel fysiek werk vereist. Ik ben van jongs af aan atleet, was op school een cheerleader, dus rollen waar ik me van die actieve kant laat zien, liggen me zeker.

Een van je bekendste stoere rollen, is die van Vernita in Kill Bill. Hoe kreeg je die rol?
Quentin Tarantino was in een videotheek en zag de hoes van Two Can Play That Game. Daar stond ik op. Hij had net Kill Bill geschreven en was aan het casten. Toen hij mij op de hoes zag, zei hij dat ik precies was wat hij zocht. Ik werd gebeld en we spraken af bij een koffietent. Ik kreeg meteen de rol aangeboden. Na afloop gingen we samen nog sushi eten om het te vieren.

Hoe was het om met Tarantino te werken?
Geweldig. Hij haalt het beste uit acteurs. Daarbij zijn de scripts van hem prachtig om te lezen. Ze zijn zo gedetailleerd en uitgediept. Ik zou dolgraag weer met hem werken.

Wie was jouw voorbeeld als actrice toen je opgroeide?
Dat was Pam Grier voor mij, die Foxy Brown speelde. Zij is zo een prachtige vrouw, zo sterk en overtuigend. Ik keek als jonge vrouw tegen haar op en zij is een echt rolmodel voor mij.

Je doet dit jaar mee aan Celebrity Apprentice en op internet gonst het van de geruchten over drama achter de schermen. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten over dit nieuwe seizoen?
Ik kan verklappen dat ik best ver kom in het programma en dat er heel veel gaat afspelen in de boardroom. Uiteindelijk komt er een epic showdown. Dit seizoen behoort zeker tot de beste en meest spetterende.

Sharknado: The Second One is vanavond om 21.00 uur nog op Syfy te zien. Lees hier de recensie van de film.

NieuwsFilm

meest populair