Wat vindt Peter Jackson van King Kong-film 'Skull Island'?

De regisseur reageerde verbaasd op het nieuws.

Vrijwel direct na de aankondiging dat Legendary de nieuwe King Kong-film Skull Island zal gaan maken, barstten de geruchten los dat Guillermo Del Toro bij het project betrokken zou zijn, ondanks zijn betrokkenheid bij Pacific Rim 2. Dit gerucht bleek achteraf niet meer dan dat, nadat Joe Cornish een paar dagen later de regisseursstoel werd aangeboden.

Peter Jackson en Andy Serkis, die King Kong uit 2005 respectievelijk regisseerde en speelde, werden gevraagd naar het project (en het gerucht rond Del Toro) tijdens Comic Con in San Diego. Jackson reageerde als volgt:

''Ik weet er helemaal niks van, ik hoor het nu pas voor het eerst van jou. Ik kijk er zeker naar uit. Als Guillermo King Kong zou maken, dan zou dat fantastisch zijn. Ik sta als eerste in de rij om een kaartje te kopen, en zal hem helpen waar dat nodig is. Ik heb me ook altijd afgevraagd of er in mijn leven nog remakes van The Hobbit- en de Lord of the Rings-films gemaakt zullen worden. Hoelang zal dat duren? Dat zal interessant worden om te zien. Wat Kong betreft maakten wij al de tweede remake.''

Serkis voegde daaraan toe:

''Ik wist niet eens dat er een nieuwe King Kong werd gemaakt. Guillermo is een geweldige regisseur, dus ik denk dat hij er een ongelooflijke film van zou maken.''

Del Toro is echter veel te druk om Skull Island te maken. Hij legt de laatste hand aan zijn volgende film Crimson Peak, bereid zich voor op Pacific Rim 2, produceert de FX-serie The Strain en maakt misschien ook nog wel een derde Hellboy-film, na de zeer enthousiaste reactie van het Comic Con-publiek op de vraag of ze die willen zien.



NieuwsFilm

meest populair