Algemeen

Eerste foto's Jon Stewarts regiedebuut 'Rosewater'

Gael Garcia Bernal speelt de hoofdrol in de dramafilm.

door Zilko Tarici op 03.08.2014 om 14:44 in Algemeen
Open Road Films heeft twee nieuwe foto's van The Daily Show-presentator Jon Stewarts debuutfilm Rosewater online gezet. De film draait vanaf 7 november in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

De film is gebaseerd op de New York Times-bestseller Then They Came for Me: A Family's Story of Love, Captivity, and Survival, die werd geschreven door BBC-journalist Maziar Bahari. Gael Garcia Bernal speelt de hoofdrol in de film.

In Rosewater volgen we de in Teheran geboren Bahari, een 42-jarige journalist met een Canadees paspoort die in Londen woont. In juni 2009 keerde Bahari terug naar Iran om Mir-Hossein Moussavi te interviewen. Moussavi was indertijd de grootste tegenstander van president Mahmoud Ahmadinejad. Terwijl aanhangers van Moussavi protesteerden tegen Ahmadinejads overwinning, die uren voor het sluiten van de stemlokalen werd geclaimd, liep Bahari levensgevaar toen hij beelden schoot van de rellen op de straten van Iran. Bhari werd al snel gearresteerd door de politie van de revolutionairen. Na zijn arrestatie werd hij 118 dagen lang ondervraagd en gemarteld door een man die zichzelf enkel identificeerde met de naam Rosewater.

In oktober 2009, na een grote internationale campagne van Bahari's vrouw en Westerse media, waaronder The Daily Show, werd Bahari tegen de prijs van 300.000 dollar vrijgelaten door de Iraanse autoriteiten, die beweerden dat hij in de toekomst als hun spion zou fungeren.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Zou tijd worden. De opnamen waren al een jaar geleden. Was wel een interessante tijd trouwens... :D

xarkov

Avatar

Thiver "Was wel een interessante tijd trouwens... :D
"


Yup, vond ik ook. Verbaasd me ook dat het na de opnames nog een jaar duurt voor hij uit komt. Er zal waarschijnlijk toch niet zoveel SFX gebruikt worden in de nabewerking?

NieuwsFilm

meest populair