Poll

POLL: Favoriete natuurrampenfilm

Vulkanen, stormen, aardbevingen, kometen en zelfs een virussen zijn geliefd in Hollywood.

door Bram de Groot op 03.08.2014 om 20:23 in Poll
Elk jaar verschijnen er films waarin - met dank aan de natuur - de wereld en/of de mensheid (deels) naar de verdoemenis gaat. Ook dit jaar staan er weer een aantal op de filmkalender. Minimaal twee daarvan focussen zich op een ramp waarbij moeder natuur de boosdoener is: Paul W.S. Andersons historische actiefilm Pompeii (april 2014) en Steven Quale's noodweerfilm Into the Storm (augustus 2014). In deze POLL de vraag: welke eerdere rampenfilm, met een natuurlijke oorzaak, zou jouw favoriet zijn?

En voor de duidelijkheid: films met zombies, buitenaardse wezens en andere onwaarschijnlijke zaken zijn uitgesloten. Titels als World War Z en Independence Day ontbreken dus in onderstaande lijst. Het twijfelgeval The Happening hebben we maar niet meegenomen... Hieronder tref je dertien bekende films aan die wij het best vinden passen binnen het genre natuurrampenfilms.

Succes met stemmen!


44 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

sjef

Avatar

Oei een lastige poll. ik kies voor armaggedon want die film blijf ik geweldig vinden. de verhaallijn is niet origineel maar de actie en emotie is goed ondanks dat het een film is van michael bay. 2012 vond ik ook goed alleen het emotionele gedeelte was niet best. the day after tomorrow was ook erg gaaf maar niet mijn favoriet in dit lijstje

een poll over buitenaardse invasies of zombie films is een ideetje voor een volgende poll

spooklift

Avatar

The Poseidon Adventure (1972) is ook een natuurrampfilm. De tsunami wordt veroorzaakt door de aardbeving daardoor wordt de cruiseschip gekapseisd. Maar ik vind Twister (1996) de beste natuurrampfilm.

benjamin

Avatar

Oh komaan, had ons dan ten minste de mogelijkheid gegund op Sharknado te stemmen - nu ja, van dit lijstje The Impossible genomen omdat dat één van de weinige echt goede films is.

Moviemagic

Avatar

Twister. Andere films zoals The Core heb ik me ook mee vermaakt, maar Twister had net iets meer.

rainking

Avatar

Twijfelde tussen The Day After Tomorrow en Deep Impact. Uiteindelijk is 't The Day After Tomorrow geworden.

Klapper

Avatar

Armageddon !
Twister, 2012 en the day after tomorrow zijn runner up Smiley face

Ed Crane

Avatar

The Core, omdat die totaal ridicuul is. Het is bijna een parodie op dit soort. Maar eigenlijk The Day After Tomorrow :+ En die 2012 krijgt een eervolle vermelding voor dat beginstuk waarin LA eraan gaat.

Frietgezicht

Avatar

Armageddon.
Vond dat toen ik jong was in de bios een fantastische film.
En nu gewoon een erg leuke film.
Wat deze film heeft(en 2012 en vele andere niet) zijn leuke karakters.
En ze worden gespeeld door goede acteurs.
Een film die nergens op slaat qua realisme maar wel ontzettend vermakelijk met al die actie,dialogen en humor.

thehungergames

Avatar

Contagion vond ik nou echt als enige een vermakelijke film met mooi in elkaar gezet verhaal en een zeer goeie cast. Ook een originele benadering

schrader

Avatar

Ik stem op This is the end :P. Oh die is er niet.. Dan The impossible!

Brein8998

Avatar

Waar staat Dawn of the planet of the apes - apenvirus?

Kayton

Avatar

Ik ga voor de film die ik gisteren pas gezien heb: Armageddon.
Realistisch is hij niet maar hij is zeker vermakelijk en erg emotioneel. Michael Bay heeft goed werk geleverd met die film.

SciFiFanaat

Avatar

Deep Impact.

Een rampenfilm met de nadruk op ramp. Het is, zeker in tegenstelling tot Armageddon, een trage film vol met sentiment en soap ontwikkelingen maar het feit dat een gedeelte van de komeet inslaat en daarmee de halve wereld wegvaagd is iets wat je niet vaak ziet in rampenfilms.

Edit, ik zie dat 2012 en De Day After Tomorrow er ook in staan en hoewel deze ook de wereld laten vergaan, neem ik ze totaal niet serieus.

En welke ramp gebeurd er in Twister? (buiten het acteerwerk en screnario) wat dat ontgaat me een beetje.

SciFiFanaat

Avatar

Brein8998 "Waar staat Dawn of the planet of the apes - apenvirus?"


Door mensen gemaakt dus geen natuurramp.

MRDammann

Avatar

Makkie, by far The Day After Tomorrow. De rest zijn matige tot slechte films. The Day is dan wel een guilty pleasure van mij, maar ik heb er wel echt van genoten.

SciFiFanaat

Avatar

Ed Crane "The Core, omdat die totaal ridicuul is. Het is bijna een parodie op dit soort. Maar eigenlijk The Day After Tomorrow :+ "


En het kunnen onwijken van een koude-golf van -130 graden door hard te rennen is niet ridicuul?

Decepticon

Avatar

SciFiFanaat "En welke ramp gebeurd er in Twister? (buiten het acteerwerk en screnario) wat dat ontgaat me een beetje."
Serieus, dat moet je nog vragen?
Tornado's behoren toch echt tot natuurrampen, net zoals tsunami's, ze kunnen een grote ramp en enorme schade aanrichten.

Ik zat te twijfelen tussen Twister en The Day After Tomorrow, ik heb uiteindelijk gekozen voor Twister.
Maar ik heb genoten van alle films in de lijst, ik heb alleen Earthquake niet gezien. Ik kan het meest genieten van spektakels als The Day After Tomorrow en 2012, maar de rampenfilms van de jaren 90 zijn ook spektakelfilms en heb de meeste wel in de bios gezien.

The Impossible is imo de beste film van deze lijst, ik heb wel wat tranen moeten laten toen die broertjes elkaar vonden op het eind.

DuncanIdaho

Avatar

Met dit genre heb ik helemaal niks. Heb dan ook geen enkele favoriet.

Ed Crane

Avatar

SciFiFanaat "En het kunnen onwijken van een koude-golf van -130 graden door hard te rennen is niet ridicuul?"


Spoilers
Dat is helemaal niets vergeleken met per ongeluk met een machine het draaien van de aardkern stoppen, dan met een professor Barrabas-achtig voertuig diep de aarde in gaan en zogenaamd die druk kunnen weerstaan, en dan met een paar atoombommen de aardkern weer doen ronddraaien zodat alles weer oké is. :+

Ed Crane

Avatar

Brein8998 "Waar staat Dawn of the planet of the apes - apenvirus?"


Aids?

Evermind

Avatar

Ik hou van dit genre! Vaak is het zo onrealistisch als de pest, maar heerlijk vermaak op een avond! Moeilijke keuze dus ook! Ik heb gekozen voor Twister, want dat was de eerste voor mij: opgenomen van tv op videoband en grijs gedraaid!

KeesjeNL

Avatar

Brein8998 "Waar staat Dawn of the planet of the apes - apenvirus?"
Ja, en 28 Days Later - zombievirus?:|

Ayby17

Avatar

Mijn stem gaat naar Armageddon. Maar was wel in shick toen ik zag dat die nummer 1 staat. Want voor zover ik weet ben ik een van de zeer weinige op deze site die van Michael Bay houdt.

Frietgezicht

Avatar

Ayby17 "Mijn stem gaat naar Armageddon. Maar was wel in shick toen ik zag dat die nummer 1 staat. Want voor zover ik weet ben ik een van de zeer weinige op deze site die van Michael Bay houdt."


Commentaar is er vooral sinds de Transformers-films(deel 2,3 en 4)
Want The Rock is ook een prima actiefilm die eigenlijk voor actieliefhebbers zelfs een must see is. Denk ook dat velen het daar eens mee zullen zijn.

Ed Crane

Avatar

Er zijn hier ook genoeg mensen die ook de andere Transformers goed vinden of Pain and Gain. Zelf vond ik The Island wel aardig ook al is dat plagiaat en er valt veel aan de film af te dingen. Maar toch. En Armageddon was in ieder geval destijds gewoon een vermakelijke film ook al was het kolder.

Nee, de enige ben je niet :+

Angelater

Avatar

Armageddon, vanwege jeugsentiment. Heb de film zo vaak gezien en elke keer zit ik er ook wel voor.

Joslyn

Avatar

Ik denk dat ik the imposible maar eens moet kijken want de rest zijn allemaal slechte films met slecht acteerwrk en over de top special effects. Ik zou voor Twister gaan.

McGraig

Avatar

Outbreak; ook al past deze niet echt in het rijtje. Als je er zo overheen kijkt staan er geen echte toppers tussen. Ik mis The Poseidon Adventure (1972). Blijft een fantastische film.

Muufley

Avatar

Heb een soft spot voor Dante's Peak, weet dat het niet de beste is in de lijst maar is wel mijn favoriet.

Thiver

Avatar

Ed Crane "En Armageddon was in ieder geval destijds gewoon een vermakelijke film ook al was het kolder."

Nu nog steeds. :+ Als was gevraagd naar de beste rampenfilm van dit rijtje, dan had ik het niet durven antwoorden, maar mijn favoriet van dit stel is Armageddon zonder meer. Smiley face

babba

Avatar

Ik zou voor de film Sunshine gegaan zijn, maar die staat er helaas niet tussen.

Pete_027

Avatar

Frietgezicht "Commentaar is er vooral sinds de Transformers-films(deel 2,3 en 4)
Want The Rock is ook een prima actiefilm die eigenlijk voor actieliefhebbers zelfs een must see is. Denk ook dat velen het daar eens mee zullen zijn."


Armageddon was het begin van de Michael, WOW!, Bay films. WOW look at that cgi explosion! WOW! Slechte films met overdreven veel cgi. De eerste Bad Boys en The Rock waren nog goede actiefilms, maar hierna heeft hij geen fatsoenlijke film meer gemaakt.

Blockbuster

Avatar

Man, man, wat een slechte films allemaal. De enige met een beetje kwaliteit komt van onze eigen Jan de Bont. The Day After Tomorrow of Armageddon zal wel winnen, net de 2 minste films, die alleen maar uit special effects bestaan en geen logisch verhaal. 2012 spant helemaal de kroon, maar die gaat gelukkig ook niet winnen.

Frietgezicht

Avatar

Blockbuster "Man, man, wat een slechte films allemaal. De enige met een beetje kwaliteit komt van onze eigen Jan de Bont. The Day After Tomorrow of Armageddon zal wel winnen, net de 2 minste films, die alleen maar uit special effects bestaan en geen logisch verhaal. 2012 spant helemaal de kroon, maar die gaat gelukkig ook niet winnen."


Hahahahahaha.
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
Blockbuster die films slecht vindt?Ik keek al verbaasd. Armageddon en The Day After Tomorrow zijn de 2 minste zegt die. Jij geeft Armageddon een 7 en The Day After Tomorrow een 8. Volcano een 8 en Deep Impact een 7. En The Core een 7.
Oh en 1012 spant helemaal de kroon en gaat gelukkig niet winnen maar die geef jij een 8. Hahahaha
Man man man wat een slechte films allemaal he!
O+

Frietgezicht

Avatar

Pete_027 "Armageddon was het begin van de Michael, WOW!, Bay films. WOW look at that cgi explosion! WOW! Slechte films met overdreven veel cgi. De eerste Bad Boys en The Rock waren nog goede actiefilms, maar hierna heeft hij geen fatsoenlijke film meer gemaakt."


True maar fan een onfatsoenlijke films als Armageddon kon ik wel genietne ;)

ufep

Avatar

Waarom staat Ushi Must Marry hier niet tussen? ;)

KeesjeNL

Avatar

Frietgezicht "True maar fan een onfatsoenlijke films als Armageddon kon ik wel genietne ;)"
Ik was toen nog maar 14 jaar oud, vondt het jaren lang één van de beste films die ik ooit had gezien. Ik weet nu wel beter, maar vindt het nog steeds best een goede film. Die soundtrack blijft bloedje mooi:Y.

Frietgezicht

Avatar

KeesjeNL "Ik was toen nog maar 14 jaar oud, vondt het jaren lang één van de beste films die ik ooit had gezien. Ik weet nu wel beter, maar vindt het nog steeds best een goede film. Die soundtrack blijft bloedje mooi:Y."


Eigenlijk gewoon sterk popcorn-vermaak.
Pure onzin maar wel goed gemaakt.
Mooie muziek,veel goede acteurs,zelfs emotie(hoe overdreven en nep ook) en gewoon veel humor en actie.
Ik schaam mij niet om deze film top te vinden maar als mensen er niks aan vinden snap ik dat ook gelijk,daar ga ik dan geen discussie mee want ik snap heus wel dat het geen topper is.

Chris23

Avatar

Zijn eigenlijk in principe allemaal vrij slechte films.
Behalve Contagion en The Impossible, maar die vond ik niet zo vermakelijk.
Natuurrampenfilms gaan ook eigenlijk om de special fx.
Ik hou er wel van.
2012 dus, voor de cgiscenes.

Blockbuster

Avatar

Frietgezicht "Hahahahahaha.
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
Blockbuster die films slecht vindt?Ik keek al verbaasd. Armageddon en The Day After Tomorrow zijn de 2 minste zegt die. Jij geeft Armageddon een 7 en The Day After Tomorrow een 8. Volcano een 8 en Deep Impact een 7. En The Core een 7.
Oh en 1012 spant helemaal de kroon en gaat gelukkig niet winnen maar die geef jij een 8. Hahahaha
Man man man wat een slechte films allemaal he!
O+"


Nu vind ik die films slecht, want ik heb ze al zo vaak gezien. Dan ga je op andere dingen letten, als je weet wat er gaat komen. Je moet mijn reacties ook met een flinke korrel zout nemen. Net als bij de tv-tips. Die reactie van afgelopen vrijdag bij de tv-tips was overigens gericht aan Jim van FT.

Frietgezicht

Avatar

Blockbuster "Nu vind ik die films slecht, want ik heb ze al zo vaak gezien. Dan ga je op andere dingen letten, als je weet wat er gaat komen. Je moet mijn reacties ook met een flinke korrel zout nemen. Net als bij de tv-tips. Die reactie van afgelopen vrijdag bij de tv-tips was overigens gericht aan Jim van FT."


Zijn zulke slechte films dat je ze vaak kijkt om erachter te komen? Ok klinkt logisch...

Ayby17

Avatar

Frietgezicht "Commentaar is er vooral sinds de Transformers-films(deel 2,3 en 4)
Want The Rock is ook een prima actiefilm die eigenlijk voor actieliefhebbers zelfs een must see is. Denk ook dat velen het daar eens mee zullen zijn."

Ahzo. Voor mijn zijn al zijn films schitterend, maar ik ben u ook een Bayham fanboy. En ik snap ieders mening wel over hem, ik kan er alleen niet tegen als mensen mijn mening over Bay niet respecteren.

NieuwsFilm

meest populair