Lionsgate stapt naar de rechter wegens lek 'The Expendables 3'

Meerdere torrentsites moeten het ontgelden.

Een week na de lek van The Expendables 3, heeft Lionsgate besloten naar de rechter te stappen om een aantal anonieme individuen die een kopie van de film online hebben gezet aan te klagen. Volgens The Hollywood Reporter heeft de filmstudio in Californië 10 zogenaamde 'John Does' aangeklaagd.

De rechtszaak geeft aan dat alle kopieën die online circuleren terug kunnen worden getraceerd naar het oorspronkelijk gestolen digitale bestand. Lionsgate sleeptt onder meer de operators van torrentsites zoals limetorrents.com, billionuploads.com, hulfile.eu, played.to, swantshare.com en dotsemper.com voor het gerecht.

Lionsgate heeft eerder deze week brieven naar de sites gestuurd om de film offline te halen, maar daar werd niet op gereageerd. De studio eist nu een tijdelijke sanctie die moet voorkomen dat operators van dergelijke sites de film online hosten, distribueren, reproduceren en verkopen.

De identiteit van de persoon die de kopie heeft geupload is nog niet onthuld. The Expendables 3 draait vanaf 14 augustus in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair