Opnames 'The Legend of Conan' starten begin 2015

Het script is bijna af en er wordt gemikt op een verschijning in de winter van 2016.

Al jaren zijn er geruchten over The Legend of Conan, een sequel op Conan the Barbarian uit 1982, maar nu komt er eindelijk schot in de zaak. Scriptschrijver Andrea Berloff is bijna klaar met het script en de opnames moeten in de lente van 2015 starten. Dit maakte producent Fredrik Malmberg bekend tegenover The Arnold Fans.

"Het script is waarschijnlijk rond september af," aldus Malmberg. "Dan gaan we ermee naar de studio en als zij blij zijn kunnen we hopelijk in de lente van 2015 starten met de productie."

In het vervolg zal Arnold Schwarzenegger opnieuw de rol spelen van Conan the Barbarian, die uiteraard een stuk ouder is. De regie is nog niet toebedeeld, maar volgens Malmberg zijn er al een aantal kandidaten op het oog: "De kandidaten zijn oude grote namen en jonge nieuwe gezichten." Malmberg hoopt dat Schwarzenegger start met Conan na de opnames van de Terminator-reboot.

"Arnold wil het ook, maar het script moet wel goed zijn. Het voordeel is dat we tegenwoordig bij een groen licht snel kunnen handelen. Het ligt straks in de handen van Universal. Als het aan mij ligt wordt het ook geen zomerblockbuster. Er zijn genoeg voorbeelden dat een film ook in de winter kan slagen. Denk aan The Matrix en The Lord of the Rings. Maar wat maakt het uit, met Arnold als Conan kan de film elk moment van het jaar draaien."

Oorspronkelijk wilde Universal Pictures de film dit jaar uitbrengen. Nu lijkt het erop dat de nieuwe Conan niet eerder uitkomt dan eind 2016.



NieuwsFilm

meest populair