'Simon' Nederlandse inzending Oscars

'Simon', de nieuwe film van Eddy Terstall, is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. Dit maakte Holland Film donderdag bekend. De film gaat over de vriendschap tussen twee mannen, die elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar weer ontmoeten blijkt de een dodelijk ziek. De hoofdrollen zijn voor Cees Geel, Marcel Hensema, Nadja Hüpscher en Eva Duijvestein.

"Ik ben erg blij dat ze mijn film hebben gekozen", meldde Terstal aan Novum Nieuws. "Ik heb de film eigenlijk voor een internationaal publiek gemaakt. Om te laten zien hoe normaal euthanasie, het homohuwelijk en het drugsbeleid bij ons eigenlijk wordt gevonden." Op de vraag of hij denkt nog een kans te maken op een nominatie zei hij 'dat zijn film misschien iets te progressief is voor die oude Oscar-stemmers'.

'Simon' heeft met het winnen van de Oscar-inzending, onder meer 'Cloaca' verslagen. 'Simon' is op 22 september dit jaar de openingsfilm van het Nederlands Film Festival en gaat daarna op 30 september in de rest van Nederland draaien.



NieuwsFilm

meest populair