9/11 film "Hamburg Cell" in première

"Hamburg Cell", een docudrama over de levens van de 11 september vliegtuigkapers, is gisteravond in première gegaan op het internationale filmfestival van Edinburgh. De organisatie van het filmfestival tipt de film als een van de meest spraakmakende films van het jaar.

De film belicht de terrorist Ziad Jarrah, een van de kapers van het vliegtuig dat op 11 september neerstortte in een weiland bij Pennsylvania. Jarrah was een van de leden van de beruchte Al-Qaida cel in Hamburg, die een leidende rol speelde in het kapingsdrama. In de film wordt Jarrah gevolgd vanaf het moment dat hij in Hamburg gaat studeren tot zijn dood aan boord van United Airlines vlucht 93.

De maakster van de film, Antonia Bird, was vanaf 11 september gefascineerd door de kapers. "Niemand weet iets over deze mensen. Ik wilde graag weten hoe zij tot hun daad zijn gekomen, hoe ze hier bij betrokken zijn geraakt. En vooral, wat hen bezielde om in een vliegtuig te stappen en deze vervolgens te laten crashen." In september zal de film te zien zijn op de Britse televisie.



NieuwsFilm

meest populair