'Assassin's Creed' speelt zich tijdens Spaanse inquisitie af

En Fassbender speelt schijnbaar twee personages.

Videogame verfilmingen zijn een grote trend in Hollywood. Volgend jaar komt de verfilming van één zeer populair spel van Ubisoft Motion Pictures uit: Assassin’s Creed, waarin Michael Fassbender de hoofdrol zou moeten spelen. Film Divider zegt welingelichte bronnen te hebben bij de productie en heeft wat details over het plot.

In de film zou Michael Fassbender niet één, maar twee rollen spelen. Enerzijds zou hij de rol van de moderne protagonist Michael Lynch spelen. Hij zit in de dodenrij en wordt gebruikt als pion in de oorlog tussen de Assassins en de Templars. Tegelijk speelt Fassbender volgens het bericht de moordenaar Agular de Agarorobo. Hij leefde tijdens de Spaanse Inquisitie en Michael herleeft zijn herinneringen via een oeroude technologie, de Animus genaamd.

Verder zal de vader van Aguilar een Master Assassin zijn, een leidend figuur in de geheime organisatie. Een moderne slechterik is Alan Rikkin, de leider van de Templars. In de videogames is alleen de stem van hem te horen en dat al in de film schijnbaar ook het geval zijn. De historische antagonist van de film is Tomás de Torquemada, een Spaanse Grootinquisiteur.

Of het bericht klopt, weten we niet zeker. Wel past het binnen de aangekondigde plannen van Ubisoft, om originele verhalen te vertellen in bekende settings. Assassin’s Creed gaat begin augustus 2015 in première.



NieuwsFilm

meest populair