Sony Pictures censureert 'The Interview'

De komedie met o.a. James Franco en Seth Rogen zou Noord-Korea en leider Kim Jung-un te hard aanpakken.

De trailer van The Interview onthulde al dat Noord-Korea en vooral de dictatoriale leider Kim Jung-un er niet goed opstaan bij de makers van de komedie. Nu blijkt dat Sony Pictures de film op een aantal punten laat aanpassen en hiermee lijkt hiermee de studio tegemoet te komen aan eerdere kritiek, voornamelijk vanuit Noord-Korea.

Filmliefhebber Kim Jung-un heeft het Japanse Sony en zelfs de Noord-Amerikaanse president Barack Obama benaderd om de komedie een halt toe te roepen. Eerder werd de film al een "act of war" genoemd.

Sony zal onder meer duizenden militaire buttons, die in de film te zien zijn, digitaal laten aanpassen. Schokkender is dat Sony ook een scène onder handen neemt waarin het gezicht van de Kim Jung-un in slow motion smelt. Volgens THR is het overigens niet 100% zeker of Sony de laatstgenoemde scène aanpast naar aanleiding van het protest van Noord-Korea. Mogelijk wordt de scène sowieso als niet grappig ervaren.

De bron van THR meldt dat Sony zorgvuldig met het project omgaat. Ze willen niet dat de relatie tussen Noord-Korea en Japan en uiteraard ook Noord-Amerika verder op scherp wordt gezet.

Onlangs werd bekend dat de film met o.a. James Franco en Seth Rogen, die we recent nog zagen in This Is the End, is verplaatst van oktober naar kerstmis 2014, in de States wel te verstaan. De nieuwe Nederlandse datum is namelijk nog niet bekend.

Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair