Algemeen

Lionsgate over tegenvallend openingsweekend The Expendables 3

The Expendables 3 behaalde tijdens het openingsweekend een omzet van 'slechts' 16,2 miljoen Dollar

door Koen Friederichs op 18.08.2014 om 09:34 in Algemeen
The Expendables 3 beleefde, met een omzet van 16,2 miljoen Dollar, een tegenvallend openingsweekend. Hiermee voldoet deel drie uit de reeks niet aan de hooggespannen verwachtingen.

Het openingsweekend van The Expendables 3 is een dieptepunt voor Sylvester Stallone en co. De eerste film van The Expendables tikte in 2010 nog 34,8 miljoen aan tijdens het openingsweekend, het tweede deel 28,6 miljoen in 2012.

Het lijkt erop alsof het publiek moe begint te worden van de vechtersbazen op leeftijd. Een andere verklaring die wordt aangedragen is de online piraterij. Drie weken voordat de film in première ging lekte er een kopie op het internet, welke ruim 5 miljoen keer werd gedownload voordat de film in première ging.

Richie Fray, voorzitter van Lionsgate (distributeur van The Expendables in de VS) heeft het volgende te zeggen over het tegenvallende openingsweekend: “Ons oudere publiek heeft de neiging om te komen wanneer het hun uitkomt. Ze worden niet gedreven door publiciteit, en zijn daarom minder snel geneigd om tijdens het openingsweekend te gaan. Ze zijn minder impulsief. Het zal een winstgevende film worden voor Lionsgate, een film die lang zal blijven draaien.”

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

'Ons oudere publiek heeft de neiging om te komen wanneer het hun uitkomt. Ze worden niet gedreven door publiciteit, en zijn daarom minder snel geneigd om tijdens het openingsweekend te gaan. Ze zijn minder impulsief.'

En gelijk hebben ze! Het lijkt mij alleen maar vervelend in zo'n openingsweekend. Ellenlange rijen, kutplaatsen en je hebt altijd wel vervelende jongens die het willen verstieren.

benjamin

Avatar

En toevallig is dat ouder publiek daar nu pas achter gekomen, want de eerste weekends van de vorige films lagen toch wat hoger.

SunChaser

Avatar

Nee Lionsgate, een bazenconcept van over de top geweld verneuken met PG13 is de schuld

Pete_027

Avatar

Het lang in de lijn der verwachting dat dit deel het minder zou gaan doen aan de kassa`s. Eerst het nieuws dat het de film een PG13 rating kreeg en daarna de download.

Een Expendables film moet een lompe actiefilm zijn en niet een PG13 familiefilm.

geertvdheide

Avatar

Zoals hierboven gezegd; het is waarschijnlijk een combinatie van factoren. Allereerst het feit dat de film het veel te netjes houdt qua geweld voor een film die een homage is aan de actiefilms van de jaren '80. Dan de gelekte versie die vele miljoenen keer gedownload is. Verder is het concept sowieso niet fris meer, en persoonlijk vond ik deel 3 ook qua actie, humor en plot minder dan de vorige twee. Maar dat komt mede weer door die familievriendelijkheid; het heeft gewoon niet dezelfde impact.

Meestal zeur ik niet over een PG13-rating, want heel veel films kunnen binnen die grenzen alsnog prima vermaken (van Harry Potter tot The Avengers). Maar als je specifiek een film als The Expendables maakt, dan is het echt onzin om voor PG13 te gaan en het speelt de film flink parten.

Van mij mag de reeks hiermee ook wel eindigen eigenlijk, en een vrouwelijke Expendables hoeft van mij ook niet. Een paar domme oude actiefilms is leuk, maar naar mijn mening is dit niet iets dat je eeuwig kunt blijven doen. De meeste grote sterren die interesse hebben, zijn inmiddels al ingezet en het nieuwe is er wel af. Misschien zou nog één grote finale wel kunnen, gewoon weer 18+ en met alle helden nog een keer bij elkaar.

Shifty777

Avatar

Ik denk gewoon dat de reden die voor mij persoonlijk geld ook voor veel andere mensen opgaat: de film krijgt bijna overal vrij slechte recensies, je hoort er nauwelijks wat positiefs over. Het eerste deel was al niet zo bijzonder, de tweede iets beter maar nu heeft het nog weinig nieuws te bieden en wordt men er alom niet warm van. Dan bespaar je dat bioscoopkaartje maar.

En daarnaast draaien er dit jaar veel sterke blockbusters, tussen releases zoals Godzilla, Guardians of the Galaxy, Teenage Mutant Ninja Turtles en nog vele andere blockbusters die dit jaar al uitkwamen verbleekt deze toch een beetje. Wil ik niet mee zeggen dat al die andere blockbusters allemaal even goed zijn, maar we hebben ze allemaal nog niet of lang niet meer op het witte doek gezien, Stallone met zijn matties wel de afgelopen jaren.

Expendable

Avatar

Het is hopen voor Liosgate dat de film het wereldwijd beter gaat doen. Ik denk dat dit (voorlopig) het laatste deel zal zijn uit de franchise. Misschien dat ze een aantal jaar later een deeltje vier in China kunnen opnemen met veel screentime voor Jet Li en Jackie Chan casten. Zoals bekend is gebleken dat China ook een lucratieve markt is voor Hollywoodproducties.

Muufley

Avatar

Het doelpbliek voor deze films zijn vooral mensen die hun actiehelden uit de jaren 80 en 90 hier willen terugzien. Die mensen zijn allen al jaren volwassen. En wat doen de makers van deze film....ze maken er een PG13 vehicle van. Ik denk niet dat je een beter idee kan verzinnen om je doelpubliek voor het hoofd te stoten.
Neem er dan nog de slechte word of mouth en recensies erbij en je hebt een recept voor een financieel tegenvallende film. Maar ik ben er zeker van dat velen het in de schoenen van piraterij zullen schuiven wat een nogal wat makkelijk argument is.

YOLO

Avatar

Het is al een aantal aan bod gekomen. Maar ook ik leg de zere vinger naar de PG-13 rating.

Richie Fray, voorzitter van Lionsgate (distributeur van The Expendables in de VS) heeft het volgende te zeggen over het tegenvallende openingsweekend: “Ons oudere publiek heeft de neiging om te komen wanneer het hun uitkomt.
Eerst een PG-13 film van maken en dan vervolgens zeggen ons oudere publiek. Uiteraard zit Lionsgate ook nog eens te vissen in de PG-13 pool, Guardians of the Galaxy & schildpadjes zijn ook PG-13 films. Kinderen met ouders (het PG-13 familie publiek) gaan niet naar vechtende oude bejaarden :P

Prometheus69

Avatar

YOLO "Het is al een aantal aan bod gekomen. Maar ook ik leg de zere vinger naar de PG-13 rating.

Eerst een PG-13 film van maken en dan vervolgens zeggen ons oudere publiek. Uiteraard zit Lionsgate ook nog eens te vissen in de PG-13 pool, Guardians of the Galaxy & schildpadjes zijn ook PG-13 films. Kinderen met ouders (het PG-13 familie publiek) gaan niet naar vechtende oude bejaarden :P"


In een interview zei Stallone dat PG-13 een beetje een experiment is om een wat breder publiek te trekken. Hij wil graag een langlopende franchise en maakt een vergelijk met James Bond en de Bourne series. Dat zijn ook PG-13 films. Kan best wel zijn, dat hij bij een volgende Expendables film er weer vanaf stapt.

RyanC

Avatar

Je kunt meerdere argumenten aandragen voor het tegenvallende openingsweekend van Stallone & co.
Op de eerste plaats kent de film veel concurrentie van andere blockbusters die momenteel draaien. Daarom valt de keus niet zo snel op deze film (daar waar je films als guradians of the galaxy etc. als concurrentie hebt)
En ten tweede is het experiment om het PG-13 te filmen totaal verkeerd gevallen. Het is ook iets wat niet past bij een film als The Expendables. Waar bloedvergieten en scheldpartijen onderdeel zijn van de franchise en daarom juist zo gewaardeerd zijn door de fans. Ik geloof niet dat fans uit zijn gekeken op dit soort films. Mensen zullen altijd houden van over de top-actie in bioscopen. Ik denk dat de film gewoon ongelukkig getimed is qua release. Hartje zomervakantie en met zoveel andere keus. Als deze film in oktober ging draaien dan was het openingsweekend wellicht rendabeler geweest.
Toch denk ik dat de film nog gaat scoren.En we hebben natuurlijk nog de blue ray uitgave die meestal ook goed verkoopt. No worries voor de mannen van staal. Dat geld komt er wel

Prometheus69

Avatar

We moeten ook niet een beetje overdrijven over het PG-13 verhaal, ten opzichte van de R-rating. Sylvester Stallone heeft in een interview gezegd, dat er ook een R-rated versie bestaat van The Expendables 3.
De R-rated versie bestaat uit vijf minuten extra beeldmateriaal.

Je komt voor de R-rating in aanmerking als er in de film scenes zitten, waar je in close up bloed eruit ziet spuiten door bijvoorbeeld mes gevechten of schiet acties, etc. (Even taalgebruik niet meegerekend).

James Bond en de Bourne films zijn eigenlijk ook keiharde actiefilms, maar die brengen de moorden ook niet in alle details in beeld.

Persoonlijk vond ik The Expendables 3 wel goed. De verhaallijn liep wat vloeiender en het acteer werk was ook beter. Ik zelf heb mij er niet aan gestoord dat het geen R-rating was.

benjamin

Avatar

De rating en het lek zullen wel een rolletje gespeeld hebben, maar los daarvan zie ik het ook nog echt mogelijk dat mensen het gewoon wat beu zijn. Als je enige concept is oude sterren samenbrengen, krijg je toch een punt waarop men het allemaal al eens gezien heeft.

Prometheus69

Avatar

benjamin "De rating en het lek zullen wel een rolletje gespeeld hebben, maar los daarvan zie ik het ook nog echt mogelijk dat mensen het gewoon wat beu zijn. Als je enige concept is oude sterren samenbrengen, krijg je toch een punt waarop men het allemaal al eens gezien heeft."


Ik denk dat het laatste misschien inderdaad de belangrijkste reden is..

NieuwsFilm

meest populair