Chris Pratt bezoekt kinderziekenhuis als Star-Lord

De 'Guardians of the Galaxy'-ster vond het een gerechtvaardigde reden om zijn kostuum van de set te pikken.

De nieuwste Marvel film Guardians of the Galaxy draait inmiddels al een paar weken in de bioscoop, maar acteur Chris Pratt (Delivery Man, Jurassic World) is nog niet helemaal klaar met zijn rol. De 35-jarige Amerikaan speelt in de sciencefictionfilm de welbekwaamde bandiet Peter Quill, beter bekend als Star-Lord. Pratt vertelde aan Panzer TV dat hij het een geschikt idee vond om zijn kostuum weer aan te trekken en het kinderziekenhuis in Los Angeles te bezoeken.

Het ziekenhuis plaatste de onderstaande foto op het internet, waarop we Pratt zien die zijn massale Star-Lord jas aan een jongeman afstaat om eens aan te trekken. Het onderschift van de beeltenis luidt: "Star-Lord kikkerde onze patiënten op door 'Guardians of the Galaxy' te vertonen! Bedankt voor de vele glimlachen!"

Tijdens de Today Show vertelde Pratt dat hij de zieke kinderen leerde kennen en zij gezamenlijk naar de film gingen kijken. Hij zei dat hij het Star-Lord pak van de Guardians of the Galaxy set had gejat om zieke kinderen te bezoeken. "Ik heb het jasje gestolen en nog wat andere dingen van de garderobe, zodat ik het voorbeeld van, bijvoorbeeld Russell Wilson, kan opvolgen. Kinderen bezoeken, weet je," verwees hij naar de Seattle Seahawks speler die regelmatig het kinderziekenhuis bezoekt. "Ik dacht: als de film bekend genoeg zou zijn, en dat het veel voor een ziek kind zou betekenen wanneer Peter Quill of Star-Lord hem of haar komt opzoeken, dan zou ik dat doen. Ik denk dat, dat geweldig is, man. Dat zou echt betekenis voor mij geven aan deze film."

De Parks and Recreation-ster vervolgde: "Op het moment betekent het bekendheid, fantastische rollen, grote pers tournees en heel veel opwinding. Maar niets van dat bezit waarde. Het tofste zou zijn wanneer mijn zoon dit op een dag ziet en dat ik zodoende kinderen op een positieve manier kan beïnvloeden als een rolmodel."

Pratt daagde niet enkel als Star-Lord op. Samen met een jongetje genaamd Dylan Prunty, die aan een mitochondriale stoornis lijdt, droeg hij een aantal scènes voor van The Lego Movie. In het ziekenhuis wordt Prunty ook wel 'Lego Kid' genoemd.



NieuwsFilm

meest populair