Andrew Dominik schrijft 'Shaolin Temple' 3D remake voor regisseur Justin Lin

De originele actiefilm uit 1982 was het speelfilmdebuut van jet Li.

Andrew Dominik, de regisseur van films als Killing Them Softly en The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, gaat de samenwerking aan met Justin Lin (Fast & Furious). Ze gaan aan de slag met een 3D remake van de Chinese actiefilm The Shaolin Temple (1982).

Het origineel, het speelfilmdebuut van martial arts-ster Jet Li, is losjes gebaseerd op Shaolin-folklore en speelt zich af in de transitieperiode tussen de Sui Dynasty en de Tang Dynasty. Een generaal pleegt verraad tegenover de rechtmatige keizer en installeert zichzelf als keizer in de Oostelijke Hoofdstad. Nadat een slavenarbeider wordt vermoord door een generaal van de nieuwe leider, weet zijn zoon te ontsnappen. Hij wordt opgenomen door een Shaolin tempel en leert hier Kung Fu, met als doel zijn vaders dood te wreken.

De verwachting is dat dit project rond de honderd miljoen dollar gaat kosten. Dominik gaat het script schrijven en zodra Lin klaar is met de beoogde Bourne-sequel, zal hij The Shaolin Temple gaan regisseren.

NieuwsFilm

meest populair