'Jurassic World' eert Richard Attenborough

Het personage Dr. John Hammond is dan ook moeilijk te vergeten.

Gisteren werd bekend dat tweevoudig Oscarwinnaar Richard Attenborough op 90-jarige leeftijd is overleden. De regisseur van onder meer de oorlogsfilm A Bridge Too Far (1977) en de biopic Gandhi (1982) was ook volop actief als acteur en wist in Steven Spielbergs Jurassic Park (1993) en de sequel op een fraaie wijze invulling te geven aan het personage Dr. John Hammond, de CEO en bedenker van het fictieve dino-park.

Nu blijkt dat het personage wordt geëerd in het toekomstige Jurassic World, de vierde film in de franchise. De 'reboot' keert terug naar het eiland Isla Nublar waar een tweede park is herrezen op de restanten van het verwoeste park uit het eerste deel. Oprichter Hammond zou vlak voor of na de opening van het park zijn gestorven en daarom wordt hij in het park geëerd met een standbeeld. Jurassic World-regisseur Colin Trevorrow tweette een foto van het standbeeld, met de begeleidende tekst "In Memoriam".



Het nieuwe fictieve dino-park trekt dagelijks 20.000 bezoekers. Het zou een completer park zijn dan het origineel, met hotels, restaurants, een gezellig uitgaansgebied, een golfbaan en uiteraard heel veel dinosaurussen. Net als in deel één gaat het volledig mis en komen de dodelijke dino's oog in oog te staan met de nietige bezoekers. Jurassic World staat gepland voor 11 juni 2015.



NieuwsFilm

meest populair