Algemeen

'Jurassic World' eert Richard Attenborough

Het personage Dr. John Hammond is dan ook moeilijk te vergeten.

door Bram de Groot op 26.08.2014 om 20:37 in Algemeen
Gisteren werd bekend dat tweevoudig Oscarwinnaar Richard Attenborough op 90-jarige leeftijd is overleden. De regisseur van onder meer de oorlogsfilm A Bridge Too Far (1977) en de biopic Gandhi (1982) was ook volop actief als acteur en wist in Steven Spielbergs Jurassic Park (1993) en de sequel op een fraaie wijze invulling te geven aan het personage Dr. John Hammond, de CEO en bedenker van het fictieve dino-park.

Nu blijkt dat het personage wordt geëerd in het toekomstige Jurassic World, de vierde film in de franchise. De 'reboot' keert terug naar het eiland Isla Nublar waar een tweede park is herrezen op de restanten van het verwoeste park uit het eerste deel. Oprichter Hammond zou vlak voor of na de opening van het park zijn gestorven en daarom wordt hij in het park geëerd met een standbeeld. Jurassic World-regisseur Colin Trevorrow tweette een foto van het standbeeld, met de begeleidende tekst "In Memoriam".
Het nieuwe fictieve dino-park trekt dagelijks 20.000 bezoekers. Het zou een completer park zijn dan het origineel, met hotels, restaurants, een gezellig uitgaansgebied, een golfbaan en uiteraard heel veel dinosaurussen. Net als in deel één gaat het volledig mis en komen de dodelijke dino's oog in oog te staan met de nietige bezoekers. Jurassic World staat gepland voor 11 juni 2015.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Net als in deel één gaat het volledig mis en komen de dodelijke dino's oog in oog te staan met de nietige bezoekers. Haha heerlijke beschrijving :P

Maar ik vind het wel een mooi gebaar naar Attenborough toe Smiley face En ja, het is ter ere van Hammond, maar de woorden "Welcome, to Jurassic Park" zal iedereen blijven heugen Smiley face

jaime91

Avatar

Ik vind het prachtig!

Olrik

Avatar

Erg mooi eerbetoon voor zowel Richard Attenborough als John Hammond!

Secret1994goesFilm

Avatar

Zeer leuk gedaan Smiley face Zo is ie zeker niet vergeten tijdens het bekijken van Jurassic World Smiley face

Brein8998

Avatar

Erg cool als dat er in zit. Kan niet wachten om jurassic world te zien, vooral omdat ik het verhaal echt leuk vind klinken en Chris Pratt erin zit. Zin in!

aspers

Avatar

Dit zou zo maar eens de blockbuster van het jaar kunnen worden! Het gegeven is gaaf, en geeft veel mogelijkheden. Als ze het nu maar niet verpesten met slechte CGI of foute personages.

Rich Art

Avatar

Mooi eerbetoon en wederom een reden dat de regisseur weet wat hij aan het doen is. Top!

Blockbuster

Avatar

Ik hoop dat dit volledig over-the-top gaat: 20.000 mensen opgejaagd door honderden dino's. Slagveld à la LOTR. :D

Daanminator

Avatar

Mooi gedaan dit, de beste manier om iemand te eren na mijn mening.

Serafijn

Avatar

Rich Art "Mooi eerbetoon en wederom een reden dat de regisseur weet wat hij aan het doen is. Top!"
Je kunt je natuurlijk afvragen in hoeverre dit altijd al t plan was, en dat het nu toevallig dubbel uitkomt als eerbetoon aan de in het echt ook overleden acteur. Dat stuk dat John Hammond overleden is in de film, dat was misschien altijd al t plan geweest en dus dit beeld ook. Dus om de regisseur nou credits te geven voor een prachtig eerbetoon aan de overleden Richard gaat me wat te ver. Het komt nu echter "mooi" uit en ik ben blij dat ze t er niet uit gaan knippen maar laten zitten, zodat het eerbetoon dubbel is.

benjamin

Avatar

Serafijn "Je kunt je natuurlijk afvragen in hoeverre dit altijd al t plan was, en dat het nu toevallig dubbel uitkomt als eerbetoon aan de in het echt ook overleden acteur. Dat stuk dat John Hammond overleden is in de film, dat was misschien altijd al t plan geweest en dus dit beeld ook. Dus om de regisseur nou credits te geven voor een prachtig eerbetoon aan de overleden Richard gaat me wat te ver. Het komt nu echter "mooi" uit en ik ben blij dat ze t er niet uit gaan knippen maar laten zitten, zodat het eerbetoon dubbel is."


Zal altijd al gepland zijn wellicht, maar het net nu uitbrengen van deze foto is natuurlijk wel als antwoord op het overlijden.

Ed Crane

Avatar

De nieuwe Lenin!

nieuwslaatste nieuws

meest populair