Algemeen

Geen grappen toegestaan in DC-films

Warner Bros. wil zijn films zo onderscheiden van het Marvel Cinematic Universe.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd op 27.08.2014 om 14:46 in Algemeen
Hitfix heeft een interessant bericht over de DC-films die Warner Bros. aan het maken is. Op dit moment werkt Zack Snyder hard aan Batman v Superman: Dawn of Justice en zijn er nog zo’n negen DC-films aangekondigd. Een van de zaken waar de studio zich vooral mee bezig houdt bij het maken van deze films, is ze te onderscheiden van het zeer succesvolle Marvel Cinematic Universe.

Journalist Drew McWeeny van Hitfix stelt dat hij stelselmatig te horen krijgt hoe Warner zijn DC-universum van dat van Marvel wil onderscheiden ”geen grappen.” De implicatie hiervan is dat de superhelden van DC enkel serieus mogen zijn, dus dat we geen lichthartige films hoeven te verwachten zoals die van Marvel.

Er is uiteraard geen officiële bevestiging dat dit de weg is die Warner Bros. wil volgen bij het maken van de films. Toch klinkt het niet gek, als je bijvoorbeeld kijkt naar de serieuze sfeer die te zien was in Man of Steel. Wat vinden jullie van deze plannen?

36 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Vleeshaak

Avatar

Dus the Joker komt dan zeker nooit meer voor in de films?

Roeltje

Avatar

YES! T+)

Precies, DC moet serieus zijn!

benjamin

Avatar

Nu ja, het is goed ergens misschien niet hetzelfde te doen, maar je kunt dit natuurlijk ook te ver naar het andere doortrekken - als ze echt in al die films geen enkele grap willen, zelfs Nolan laat af en toe wat humor toe.

YOLO

Avatar

Ik vind deze berichtgeving niet grappig. :N

M0vieFreak

Avatar

Ik vind dat DC-Comics serieuzere films heeft gemaakt dan Marvel. En dat moet ook met superhelden. Er mag wel een aantal dark-humor bevatten zoals Christopher Nolan dat heeft gedaan met zijn The Dark Knight trilogie.

Arethusa

Avatar

Geen grappen? Hoe zal dit voor The Flash gaan uitpakken?

adofmirosch

Avatar

Ik vond cap 2 anders aardig serieus hoor.
Vind wel dat dc bij sommige upcoming films wel humor hoort te doen,wie wilt er bijvoorbeeld nou naar een donkere aquaman film kijken?

Bilbo

Avatar

Als in "geen humor gelijk aan Marvel" ? Want daar zou ik namelijk geen problemen mee hebben. Natuurlijk, een grapje hier en daar is leuk, maar constant one-liners in de poging om het publiek tevreden te stellen hoeft voor mij niet.

Daanminator

Avatar

Ik ben helemaal voor. Als ik inderdaad naar The Dark Knight en Superman kijk ligt me dat serieuze gedoe wel.
Maar bij de Marvel films horen denk ik ook wel grappen in te zitten, het voelt daar iig erg goed bij.

jaime91

Avatar

Vleeshaak "Dus the Joker komt dan zeker nooit meer voor in de films?"

Heb jij moeten lachen om Ledger's Joker?

xarkov

Avatar

DC moet gewoon zijn eigen plan trekken en niet zoveel naar Marvel kijken.

xarkov

Avatar

Arethusa "Geen grappen? Hoe zal dit voor The Flash gaan uitpakken?"


Slecht...

tk1989

Avatar

Als je de zaken echt wil scheiden; maak de films dan ook 16+ zou ik zeggen. Dan pak je echt een ander publiek. Zou bij The Dark Knight Trilogy en Man of Steel al prima gekund hebben. Maar goed, daar zal het financiële aspect wel weer zwaar bij wegen...

movieboy

Avatar

Prachtig nieuws! zo hebben de meer grappige versie van superhelden Marvel en tegelijk de meer dark/serieuze versie DC.

Beter dan dit krijg je niet, en een serieuze flash zou ook awsome zijn! Smiley face

jaime91

Avatar

tk1989 "Als je de zaken echt wil scheiden; maak de films dan ook 16+ zou ik zeggen. Dan pak je echt een ander publiek. Zou bij The Dark Knight Trilogy en Man of Steel al prima gekund hebben. Maar goed, daar zal het financiële aspect wel weer zwaar bij wegen..."

Ik kan me herinneren dat The Dark Knight hier ook 16+ was, ik weet alleen niet of dat nog steeds zo is of dat ze dat inmiddels weer hebben aangepast. Maar daar was toen best wat gedoe over, kan ik me herinneren.

Maar ik snap wat je bedoelt, ze zouden ook R-Rated kunnen maar dat hoeft bij dat soort films niet vind ik. Dat soort films zijn ook prima met hun PG-13 Rating.

Als dit waar is, weet ik eerlijk gezegd niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Laat ik het zo zeggen, als de DC films een serieuzere toon hebben is dat prima. In Man Of Steel zat inderdaad amper humor en de paar grapjes die erin zaten zijn ook niet noemenswaardig. Dat werkte goed. Maar ik vind het niet nodig.

De vergelijking met Marvel wordt toch wel gemaakt, dan kunnen de DC films een andere toon hebben dat maakt echt niks uit. Het is hetzelfde genre, en ze maken dezelfde soort films.

Zoals iemand hier ook al aankaart, vraag ik me ook af of dat bij iedere film gaat werken. Ze moeten niet per se serieus willen doen omdat de Marvel films al humor bevatten. Niet iedere Marvel film bevat namelijk evenveel humor. Guardians was een echte komedie, in Captain America en Thor zit weer wat minder humor. Zo zou DC het ook moeten aanpakken. Als het bij het personage past, prima maar anders vrees ik dat deze aanpak in sommige gevallen ook hard kan falen.

Angelater

Avatar

jaime91 "Heb jij moeten lachen om Ledger's Joker?"

Lachen, weet ik niet, maar hij kreeg me wel aan het glimlachen. Smiley face

jaime91

Avatar

Angelater "Lachen, weet ik niet, maar hij kreeg me wel aan het glimlachen. Smiley face"

Dat was niet om de komedie neem ik aan, want Ledger's Joker was alles behalve grappig.

YOLO

Avatar

jaime91 "Ik kan me herinneren dat The Dark Knight hier ook 16+ was, ik weet alleen niet of dat nog steeds zo is of dat ze dat inmiddels weer hebben aangepast. Maar daar was toen best wat gedoe over, kan ik me herinneren."
Nog steeds 16 jaar en ouder op de Blu-ray en DVD. Echter in de USA heeft The Dark Knight een PG-13 rating.
Oh ja SBS Broadcasting heeft een 140 min versie uitgezonden geschikt voor 12 jaar en ouder. Kijkwijzer noemt het The Dark Knight SBS versie.

Bilbo

Avatar

jaime91 "Dat was niet om de komedie neem ik aan, want Ledger's Joker was alles behalve grappig."


Ik heb anders een paar keer goed kunnen lachen om Ledger's Joker. Bijvoorbeeld wanneer hij die vrachtwagen bestuurt en plots zegt: "I love my job!"

Ed Crane

Avatar

Heel goed nieuws dit. Bij Marvel zijn de meeste films komedies om te verhullen dat het verder niet zo veel voorstelt. Af en toe is dat leuk, maar het is ook wel erg gemakkelijk. Gelukkig lijken ze er inmiddels wel achter te zijn dat de rest ook wel in orde moet zijn. Captain America 2 was spontaan een sterkere Marvel-film.

Overigens betekent het natuurlijk niet dat DC helemaal geen grappen in de films doet lijkt me, in Man Of Steel en Nolans batman-films zaten immers wel een aantal grapjes, maar het waren tenminste geen komedies :+

Muufley

Avatar

Vleeshaak "Dus the Joker komt dan zeker nooit meer voor in de films?"


Ik denk niet dat jij het personage van the Joker snapt.

Prometheus69

Avatar

Vleeshaak "Dus the Joker komt dan zeker nooit meer voor in de films?"


The Joker van de Nolan films was toch ook niet om te lachen...

benjamin

Avatar

jaime91 "Zo zou DC het ook moeten aanpakken. Als het bij het personage past, prima maar anders vrees ik dat deze aanpak in sommige gevallen ook hard kan falen."


Daar ben ik het met je eens, op basis van dit soort berichten lijkt het gebrek aan humor een doel te worden waar het eerder een middel mag zijn. Kijk naar wat Marvel dit jaar doet: één film gaat over de spionage door veiligheidsdiensten, de andere heeft een wasbeer en boom als personages en één van de twee heeft meer humor dan de andere. De toon wordt dus bepaald aan de hand van de inhoud en dat maakt voor twee goede films, maar ook voor een universum waarin verschillende genres voorkomen.

De donkere en serieuze toon werkte bij de films van Nolan aangezien Batman één van de meer realistische helden is (geen buitengewone superkrachten en villains als Killer Croc niet echt aanwezig), maar de vraag is of het ook nog kan passen bij Green Lantern of Aquaman. En als je daar dan voor gaat, ben je dan niet je creativiteit aan banden aan het leggen het allemaal realistisch en serieus te willen maken in plaats van er echt voor te gaan.

En o ja, leuk dat DC iets anders doet dan Marvel, maar ze moeten ook echt hun eigen ding doen en beslissingen laten afhangen van wat Marvel doet (om dan juist het tegengestelde te doen) is daar geen voorbeeld van.

Ereptile

Avatar

Marvel en DC zijn in dit opzicht twee hele verschillende werelden. Marvel is altijd al lichthartig geweest, en DC juist donkerder. Maar tot zover vermaak ik me wel meer met Marvel's stijl Smiley face Kwestie van smaak.

Maar over The Joker gesproken, in TDK had hij deze scene nog. Het was grappig, maar op een duistere manier.

Secret1994goesFilm

Avatar

Goh...
IK vind dat sommige personages wel grapjes mogen maken zoals The Joker en FLash... Superman en Batman mogen de serieuze mannen uithangen ;)

eppy

Avatar

@Ereptile

Wat een onzin, ik ben al vijfentwintig jaar een fervent comic verzamelaar, maar het is maar net wat je leest en met welke held je te maken hebt. En uit welke tijd de comic is. Kan nog heel goed herinneren dat Marvel midden jaren negentig zichzelf veels te serieus nam. En juist DC er vaak met een loopje nam met zijn karakters. En op dit moment is marvel op dit vlak erg actief.
Maar goed ik zie heel deze franchise binnen vijf jaar door de plee gaan, Want als WB ergens goed in is is het superhelden verneuken.

adofmirosch

Avatar

Prometheus69 "The Joker van de Nolan films was toch ook niet om te lachen..."sterker nog die hele nolan batman films zijn om te huilen.

FilmMaster

Avatar

Er zullen heus wat grapjes in zitten.

FilmMaster

Avatar

Er zullen heus wat grapjes in zitten.

Ereptile

Avatar

eppy "@Ereptile

Wat een onzin, ik ben al vijfentwintig jaar een fervent comic verzamelaar, maar het is maar net wat je leest en met welke held je te maken hebt. En uit welke tijd de comic is. Kan nog heel goed herinneren dat Marvel midden jaren negentig zichzelf veels te serieus nam. En juist DC er vaak met een loopje nam met zijn karakters. En op dit moment is marvel op dit vlak erg actief.
Maar goed ik zie heel deze franchise binnen vijf jaar door de plee gaan, Want als WB ergens goed in is is het superhelden verneuken."


Ik had het over de Marvel films van afgelopen jaren ;) Over de comics kan ik niet heel goed oordelen aangezien ik er maar een paar heb liggen. (En die zijn van Deadpool). Ik moet echt eens vaker comics aanschaffen...

Maar goed Smiley face Ik vraag me af hoe WB dit gaat doen met The Justice League. En de verschillende personages. Want op dit moment probeert WB Marvel bij te benen met hun cinematic universe. Waardoor ik vrees dat goede personages inderdaad worden verpest (op z'n zachts gezegd).

bigmichiel

Avatar

adofmirosch "sterker nog die hele nolan batman films zijn om te huilen."


Dan ben je een van de weinige ;)

Kamajiisama

Avatar

Man of Steel ( alhoewel mooi gemaakt...toch ) ....was de film echt letterlijk serieus...depri vond ik .
Zelfs Clark Kent ...weet het eventjes niet meer ...,
Dan heeft hij de krachten , kan en mag hij ( op verzoek van ) zijn Vader Kent niet redden ..., dan moet hij weer de wereld of liever gezegd America redden maar dan is hij zijn krachten eventjes kwijt....poehhhh:E:+

nieuwslaatste nieuws

meest populair