Nieuwe foto's 'Exodus: Gods & Kings'

En Aaron Paul en Ben Kingsley over hun rollen als vader en zoon.

In de recente editie van Empire Magazine is een interview terug te vinden met Exodus: Gods and Kings-acteurs Aaron Paul en Ben Kingsley. Ze spelen vader en zoon in de Bijbelse film van regisseur Ridley Scott (Prometheus, 2012 en Black Hawk Down, 2001).

Paul speelt Joshua, de zoon van Nun. Die rol wordt gespeeld door Kingsley. Paul "Moses is een Egyptische generaal en [de slaaf] Joshua blijft uit de buurt van dit soort mensen. Het is niet gebruikelijk om met ze te spreken, ze te benaderen of zelfs oogcontact te maken. Maar Nun overtuigt Joshua ervan om Moses een briefje te geven waarop staat dat Nun met hem wil spreken. Later komen we erachter dat Moses een speciaal mens is, hij is degene die het volk kan verlossen. Het is een wilde, vuile tocht."

Kingsley voegt hier aan toe dat "Nun een van de leiders wordt van de Exodus. Hij is de leider van zijn eigen gemeenschap. Het centrale onderwerp is slavernij en het samenbrengen van een uiteenlopende groep mensen om dit te doorbreken. Het is lastig om te zeggen dat het eigenlijk een zeer modern verhaal is."

Hieronder zie je ook een drietal nieuwe foto's uit Exodus: Gods and Kings, waarin ook rollen zijn weggelegd voor Christian Bale (Mozes) en Joel Edgerton (Rhamses), John Turturro (Seti, vader Ramses), Sigourney Weaver (Tuya, moeder Ramses), Indira Varma (Miriam) en María Valverde (Séfora). Vanaf 18 december in de Nederlandse bioscoop.







De epische verfilming zal enorme veldslagen op gaan leveren en naar verwachting zien we onderwerpen voorbijkomen als de tien plagen, de tien geboden, de tocht naar het Beloofde Land en de overtocht door de Rode Zee. De trailer:



NieuwsFilm

meest populair