Eerste trailer 'Rosewater', het regiedebuut van Jon Stewart

Gael García Bernal speelt een journalist die 118 dagen lang ondervraagd en gemarteld wordt.

Hieronder vind je de trailer van Rosewater, een film van The Daily Show-presentator Jon Stewart. Het drama, met Gael García Bernal in de hoofdrol, is net in première gegaan in Venetië en zal in november in de Noord-Amerikaanse bioscopen verschijnen.

In Rosewater volgen we de in Teheran geboren Bahari, een 42-jarige journalist met een Canadees paspoort die in Londen woont. In juni 2009 keerde Bahari terug naar Iran om Mir-Hossein Moussavi te interviewen. Moussavi was indertijd de grootste tegenstander van president Mahmoud Ahmadinejad. Terwijl aanhangers van Moussavi protesteerden tegen Ahmadinejads overwinning, die uren voor het sluiten van de stemlokalen werd geclaimd, liep Bahari levensgevaar toen hij beelden schoot van de rellen op de straten van Iran. Bhari werd al snel gearresteerd door de politie van de revolutionairen. Na zijn arrestatie werd hij 118 dagen lang ondervraagd en gemarteld door een man die zichzelf enkel identificeerde met de naam Rosewater.

De film is gebaseerd op de New York Times-bestseller Then They Came for Me: A Family's Story of Love, Captivity, and Survival, die werd geschreven door BBC-journalist Maziar Bahari. Rosewater komt in de VS uit op 7 november; over een Nederlandse release is nog niets bekend.





NieuwsFilm

meest populair