'Shazam'-film moet verschillen van andere superheldenfilm

Meer humor, meer plezier en toch serieuze zaken die op het spel staan.

Gisteren liet acteur Dwayne Johnson weten dat hij de rol van Black Adam zal spelen in de aankomende Shazam-film. In een gesprek met Entertainment Weekly ging de voorzitter van New Line, Toby Emmerich, in de op de DC-film die zijn studio zal maken. Hij bevestigde dat scenarist Darren Lemke de eerste versie van het scenario zal verzorgen. Verder is de kans klein dat Shazam zich zal bemoeien met de Justice League.

”Het voelt voor me alsof Shazam een eigen toon krijgt,” vertelde Emmerich. ”Het is een DC-comic, maar hij is geen Justice League personage. En het is geen Marvel comic. De toon en het gevoel van de film zullen verschillen van wat we kennen van andere comic book films.” Emmerich ging op dat laatste verder: de toon van de film zal ”een gevoel van plezier en een gevoel voor humor geven. Maar wat er op het spel staat… dat zal echt moeten zijn.”

Het personage van Johnson, Black Adam, zal volgens Emmerich een complex personage worden. ”De slechterik in superheldenfilms, maakt volgens mij vaak de film. En ik geloof dat de visie van Dwayne op het personage, en de manier waarop hij keek naar Black Adam, erg meeslepend en fijn was.”

Er is nog geen releasedatum voor de film, al gokken we dat deze in 2016 uit zal komen.



NieuwsFilm

meest populair