Fraai boek - The Art of Marvel's Guardians of the Galaxy

Wederom een prachtig artwork boek van Marvel.

[/url]

The Art of Marvel's Guardians of the Galaxy

Auteur:Marie JavinsPagina's:336Release:2014Taal:Engels
Uitgeverij:MarvelDruk:1Uitvoering:Slipcase
ISBN:978-0-785185-53-6

Guardians of the Galaxy is in de Verenigde Staten de best verdienende film van het jaar nu. De Marvel-film wordt door critici geprezen om zijn verfrissende aanpak, humor en actie. Genoeg reden om eens te kijken naar een boek vol artwork: The Art of Marvel's Guardians of the Galaxy.

Het boek is in negen hoofdstukken ingedeeld en behandelt de delen van de film op dezelfde volgorde als ze te zien waren. Het is dus niet zo dat de personages in het eerste hoofdstuk geïntroduceerd worden, in plaats daarvan zijn ze te zien in dezelfde volgorde waarin ze in de film verschijnen. Er wordt dus wel begonnen met een beeld van Star-Lord ([url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=102439]Chris Pratt). Van hem krijgen we maar liefst acht verschillende ontwerpen te zien. Daarbij wordt duidelijk dat er gezocht is naar een manier om hem een masker te geven zonder hem vijandig uit te laten zien. Volgens de ontwerpers die hier aan het woord gelaten worden, is dat vooral gedaan door zijn haren te tonen.



In het tweede hoofdstuk komen drie slechteriken van Guardians of the Galaxy aan bod: Ronan (Lee Pace), Thanos (Josh Brolin) en Nebula (Karen Gillan). Interessant is dat we een kleine achtergrond van elk van deze slechteriken voorgeschoteld krijgen. Zo lezen we dat Thanos begon als een 'gewone' slechterik in de comics, maar hij groeide al snel uit tot de grote slechterik die hij nu is. De obsessie van Thanso met de dood en het verkrijgen van de Infinity Stones is leidend in de films.

In de hoofdstukken daarna worden drie Guardians getoond. Rocket (Bradley Cooper) en Groot (Vin Diesel) komen allereerst aan bod. Vooral de ontwerpen van Rocket zijn leuk om te zien: er is duidelijk gezocht naar een balans tussen antropomorfistische kenmerken en het uiterlijk van een wasbeer. Ook Groot heeft veel ontwerpen gehad, waarbij vooral gekozen is tussen verschillende kapsels. Zoe Saldana's Gamora blijkt altijd eenzelfde ontwerp te hebben gehad. Vooral de hoeveelheid make-up speelde een rol bij haar.



De laatste Guardian komt pas in het vijfde hoofdstuk van het boek voorbij; Drax (Dave Bautista). Bij hem zijn het vooral de tatoeages die aan bod komen. Mooi is dat een scène die uit de film is gehaald, wel aan bod komt in het boek. Een aantal tatoeages worden uitgelicht en er wordt geschreven wat ze betekenen.

Het is overigens ook het eerste hoofdstuk met storyboards. Pagina's lang krijgen we beelden van de storyboards, waarin we zien hoe de Guardians proberen te ontsnappen uit de gevangenis. Ook Knowhere, het hoofd van een gigantische celestial, en The Collector, komen aan bod in het hoofdstuk daarna.

Verder zien we nog meer hoofdstukken met storyboards. In The Art of Marvel's Guardians of the Galaxy zien we vooral van actiescènes de storyboards. Die zijn uitgebreid, want ook komen de camerabewegingen aan bod. Tot slot behandelt het laatste hoofdstuk zeer kort de marketingcampagne voor de film, waarbij vooral de nadruk lag op het introduceren van de Guardians.



The Art of Marvel's Guardians of the Galaxy is een uitgebreid boek, dat veel aspecten van de film behandelt. Mooi is vooral de hoeveelheid details die voorbijkomen in het boek. Zo nu en dan zien we beelden van de achtergrond van scènes en wordt er uitgebreid ingegaan op wat we zien.

Het enige iets minder mooie aan het boek, is het ontbreken van foto's uit de film. Er zit enkel concept art in, maar goed, wat verwacht je anders bij een boek dat The Art of... heet? De gedetailleerde afbeeldingen in het boek en de uitgebreide teksten zijn gelukkig prachtig. Als je fan bent van de Marvel-films, kunnen we dit boek enkel een aanrader noemen. Zelden treffen we bij artwork boeken zoveel detail aan en zoveel verschillende concept art en storyboards.

[rating 4]

NieuwsFilm

meest populair