Robert Downey Jr. als Leonardo da Vinci in 'Assassin's Creed'?

Michael Fassbender zal de hoofdrol spelen in de gameverfilming.

Robert Downey Jr.. heeft naar verluidt getekend voor de rol van Leonardo Da Vinci in Assassin's Creed, de film die in augustus 2015 zijn première zou moeten beleven. Het gerucht, dat oorspronkelijk op de site Moviepilot de ronde deed en nu is verwijderd, zou aangeven dat de film afspeelt rondom de gebeurtenissen van het spel Assassin's Creed II, waar de beroemde uitvinder te zien was naast Ezio Auditore.

IGN sprak onlangs met Michael Fassbender over het project, die liet vallen dat ze nog steeds aan het script werken. Ze vroegen de acteur ook hoe trouw ze aan het spel zullen blijven. Hierop antwoordde hij als volgt:

''Weet je, we willen zeker trouw blijven aan het spel. Er zit zo veel cools in het spel, dat we de overbodige luxe hebben om te kiezen wat we wel en niet kunnen gebruiken, maar willen ook een aantal nieuwe elementen introduceren en een aantal dingen die in de game voorkwamen op onze eigen manier interpreteren. De film komt er in ieder geval zeker, en we benaderen het dan ook als een film, niet als een videogame. Maar ik houd van de wereld in het spel. Ik speel weinig videogames, maar toen ik de mannen van Ubisoft ontmoette en zij me de hele wereld uitlegden en het idee van 'DNA memory', dan klinkt dat als een aannemelijke wetenschappelijke theorie. Ik dacht dat dit een behoorlijk filmische ervaring kan worden. We werken er in ieder geval keihard aan om er de best mogelijke film van te maken.''

NieuwsFilm

meest populair