Gerucht: 'Star Wars' stand alone-film over Obi-Wan Kenobi in de maak

De Jedi is bijzonder populair onder de jongere Star Wars-fans.

Volgend jaar start de nieuwe Star Wars-saga met Star Wars: Episode VII en de opvolgers Episode VIII en Episode IX verschijnen in 2017 en 2019. Voor de tussenliggende jaren staan stand alone-films gepland die zich focussen op bekende personages uit de franchise. In het geruchtencircuit werden Han Solo, Boba Fett en Yoda genoemd en nu heeft ook Obi-Wan Kenobi zich gemeld.

MakingStarWars zegt dat ze van verschillende bronnen hebben vernomen dat er aan een Obi-Wan Kenobi-film wordt gewerkt. Volgens de website zou er eigenlijk geen film komen rond een Jedi- of Sith-personage, maar door de populariteit van het personage zou er nu toch een team vormgevers samen met een schrijver werken aan concepten voor een film over Obi-Wan.

Dat Obi-Wan zo populair is, bleek eerder dit jaar naar aanleiding van een poll op de officiële Star Wars-website. Het personage werd zelfs verkozen boven Darth Vader, Han Solo, Boba Fett en Yoda. Obi-Wan zou vooral populair zijn onder de jongere Star Wars-fans. Uiteraard geen onbelangrijk detail voor Lucasfilm-eigenaar Walt Disney.

De eerste stand-alone film staat gepland voor 16 december 2016 en wordt geregisseerd door Gareth Edwards (Godzilla, 2014). In mei 2018 zou een tweede losstaande Star Wars-film verschijnen, geregisseerd door The Fantastic Four-regisseur Josh Trank.

Obi-Wan Kenobi werd in de eerdere trilogieën vertolkt door twee acteurs. In Episode I, II en III (1999-2005) wordt de rol gespeeld door Ewan McGregor en in Episode IV, V en VI (1977-1983) door wijlen Alec Guinness.



NieuwsFilm

meest populair