Sony ontwikkelt remake 'I Know What You Did Last Summer'

Na talloze herzieningen van jaren '70 en '80 horrorfilms schakelt Hollywood nu over op de jaren '90.

Na tal van remakes van jaren ’70 en jaren ’80 horrorfilms schakelt Hollywood nu over naar de jaren ’90. Sony Pictures is begonnen met een nieuwe versie van I Know What You Did Last Summer, de succesvolle griezelfilm uit 1997 met een script van Scream-schrijver Kevin Williamson. De remake wordt geschreven en geproduceerd door Mike Flanagan, de man achter de horrorfilm Oculus (2013).

Deadline meldt dat Sony met de naamsbekendheid hoopt een nieuwe hit te scoren, zonder er een heleboel geld in te stoppen. De originele film, gebaseerd op het boek van Lois Duncan, haalde wereldwijd 125 miljoen dollar binnen. De sequel, I Still Know What You Did Last Summer (1998) genaamd, leverde niet het gewenste resultaat op.

In de film rijden vier vrienden per ongeluk een voetganger aan op een afgelegen weg. In paniek besluiten ze het lichaam in zee te dumpen en te doen alsof er niks gebeurd is. Een jaar later arriveert er een brief met de tekst: 'I know what you did last summer', en wordt het viertal gestalkt door een mysterieus persoon.

Sony wil de remake in 2016 in de bioscoop uitbrengen.



NieuwsFilm

meest populair