Hoffman en Scholten van Aschat in Zwartboek

De acteurs Thom Hoffman en Gijs Scholten van Aschat vertolken de mannelijke hoofdrollen in de thriller Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven. Dat heeft producent San Fu Maltha donderdag gezegd.

De acteurs maken in de film beide deel uit van de verzetsgroep voor wie de joodse zangeres Rachel tijdens de Tweede Wereldoorlog infiltreert bij een Duitse officier. De rol van Rachel wordt gespeeld door Carice van Houten. Eerder werd al bekend dat ook Halina Reijn en Dolf de Vries deel uitmaken van de cast van de film. De Duitse acteur Sebastian Koch zal de rol van de officier vertolken.

Zwartboek is de eerste Nederlandse productie van Verhoeven sinds zijn vertrek naar Hollywood in 1985. De regisseur schreef het scenario samen met Gerard Soeteman, met wie Verhoeven eerder films als Turks Fruit, Soldaat van Oranje en Spetters maakte. Zwartboek moet najaar 2005 in première gaan.

De 66-jarige Verhoeven werkt op dit moment ook aan drie Engelstalige projecten: de Henning Mankell-verfilming One step behind, de Russische detective Azazel en het oorlogsdrama Beast of Bataan.



NieuwsFilm

meest populair