Regisseur George Sluizer overleden

De Nederlandse filmmaker is op 82-jarige leeftijd overleden.

Regisseur George Sluizer is dit weekend op 82-jarige leeftijd overleden. Het bericht is door zijn familie bevestigd. Sluizer leed al enige tijd aan ernstige vaatproblemen.

Sluizer leverde in 1972 zijn eerste speelfilm af met João en het mes. Daarna volgden de titels Red Desert Penitentiary (1985) en Twee vrouwen (1979). Hij verwierf grote bekendheid met de film Spoorloos, een verfilming van het boek Het gouden ei van Tim Krabbé. Het misdaaddrama won de Gouden Kalf en Johanna ter Steege kreeg voor haar rol een European Film Award. Enkele jaren later regisseerde Sluizer zelf de Engelstalige remake The Vanishing (1993), waarin grote namen als Jeff Bridges, Kiefer Sutherland en Sandra Bullock te zien zijn.

Onlangs verscheen van Sluizer nog Dark Blood, een film die in 1993 grotendeels was opgenomen. Door het overlijden van hoofdrolspeler River Phoenix werd de film destijds niet afgerond. Sluizer rondde de titel door de jaren heen af en kreeg het uiteindelijk voor elkaar om de film te vertonen aan het grote publiek.



NieuwsFilm

meest populair