'November Man'-regisseur maakt 'All Quiet on the Western Front' remake

Eigenlijk niet echt een remake, maar gewoon een nieuwe verfilming van Erich Maria Remarque's boek.

All Quiet on the Western Front krijgt een remake en inmiddels is bekend wie deze zal gaan regisseren. Roger Donaldson, de man achter The November Man (2014), heeft getekend voor de oorlogsfilm over de vreselijke ervaringen en de pijn van een jonge Duitse soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Variety meldt dat All Quiet on the Western Front geen remake is van de originele film, maar eerder een nieuwe verfilming van Erich Maria Remarque's boek uit 1928. Het scenario is afkomstig van Ian Stokell en Lesley Paterson.

De originele All Quiet on the Western Front uit 1930 won destijds twee Oscars: beste film en beste regisseur (Lewis Milestone). In 1979 kwam er ook nog een tv-film uit, met in de hoofdrollen Richard Thomas en Ernest Borgnine.

Er wordt al een paar jaar over de nieuwe All Quiet on the Western Front nagedacht. In 2010 werd Daniel Radcliffe genoemd voor de hoofdrol, terwijl Mimi Leder (Deep Impact) de film zou moeten regisseren. Nu we weten dat Donaldson dit gaat doen, ligt het project weer op schema en kunnen de opnames aankomend voorjaar van start gaan.

NieuwsFilm

meest populair