Miles Teller "dood van binnen" na rol Divergent

"Ik had geen interessante rol en nam de rol aan om zakelijke redenen," aldus Teller.

Acteur Miles Teller (The Spectacular Now, (That Awkward Moment) voelde zich "dood van binnen" na zijn rol in Divergent. Dat vertelt Teller tijdens een interview voor het tijdschrift W.

Teller genoot van het samenspel met Shailene Woodley in The Spectacular Now, maar toen hij een grotere rol voor zijn rekening nam in de verfilming van Veronica Roth’s boek Divergent, was hij stukken minder enthousiast.

”Ik had geen interessante rol [in Divergent], en ik nam het aanbod aan om zakelijke redenen. Het was de eerste film die ik zou doen die een groot international publiek zou bereiken,” vertelt Teller.

Miles’ negatieve uitlatingen over Divergent deed vervolgens nogal wat stof opwaaien. Afgelopen woensdag reageerde Teller’s woordvoerder in The Hollywood Reporter: ”Miles is er aan gewend meer betrokken te zijn bij het proces van film maken. Miles heeft spijt van die woorden,” meldt de woordvoeder. ”Hij waardeert zijn relatie met Lionsgate [de distributeur van Divergent] en zijn rol in de Divergent-franchise.” Teller meldt vervolgens op Twitter: ” Ik heb nooit meegewerkt aan een film om “zakelijke” redenen. Ik ben trots om deel uit te maken van de Divergent-franchise.”

Teller gaat verder in op de controverse, die ontstaan is rondom zijn negatieve uitlatingen over Divergent, tijdens een interview met The Los Angeles Times. Tijdens dit interview geeft hij aan dat hij met “zakelijke redenen” verwees naar "meewerken aan een film met internationale allure". ”Dat waren de zakelijke redenen die iedere acteur afweegt, het gaat niet alleen om de omvang van de rol,” aldus Teller.

“En met ‘dood van binnen’ bedoelde ik vermoeid en burnt out van lange shoots," voegt Teller toe. "Vier maanden opnemen was een lange tijd en ik wilde daarna gewoon uitrusten.”

Vanaf 20 maart 2015 zal Teller te zien zijn in Insurgent; het tweede deel uit de Divergent-reeks.



NieuwsFilm

meest populair