Top 10 stand-alone 'Star Wars'-films

Welke Star Wars-personages zien jullie graag terug in een eigen film?

In de POLL van verleden week vroegen we jullie om aan te geven welk Star Wars-personage een eigen film verdient. In 2016, 2018 en waarschijnlijk 2020 komen er namelijk stand alone-films naar het witte doek. Ze verschijnen om en om met de sequel-trilogie, die eind 2015 start met J.J. Abrams' Star Wars: Episode VII. Hieronder de uiteindelijke Top 10.

Het kalme doch vliegensvlugge personage Yoda is als favoriet uit de bus gekomen. De wijze Jedimeester ontving maar liefst 22 procent van de stemmen. Naast Yoda worden er nog vier personages aangedragen om in aanmerking te komen voor een eigen film. Het zijn Han Solo en Obi-Wan Kenobi, beiden kregen veertien procent van de stemmen, en Darth Maul (13%) en Boba Fett, met twaalf procent. Van Boba Fett verschijnt in 2016 vermoedelijk de eerste stand alone film, geregisseerd door Godzilla-regisseur Gareth Edwards. Of wordt het dan toch Star Wars Origins: Yoda?

De Top 10 stand alone-films gebaseerd op personages uit de bestaande zes Star Wars-films:

1. Yoda 22%
2. Han Solo 14%
- Obi-Wan Kenobi 14%
4. Darth Maul 13%
5. Boba Fett 12%
6. Qui-Gon Jinn 4%
7. R2D2 en C3PO 3%
- Chewbacca 3%
- Jabba the Hutt 3%
- Mace Windu 3%

In de reacties op de POLL kwam overigens naar voren dat er flink wat mensen zijn die liever helemaal geen losse films zien.



NieuwsFilm

meest populair