Nieuwe Bond op Nederlands Filmfestival

De Schotse acteur Dougray Scott, die Pierce Brosnan opvolgt als James Bond-vertolker, is volgende week te zien op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Hij speelt een van de hoofdrollen in Things to do before you're thirty, de Engelse remake van de Nederlandse film All Stars.

Dat heeft het Filmfestival dinsdag meegedeeld. Op het festival draaien alle buitenlandse remakes die gemaakt zijn van de succesvolle Nederlandse productie.

De 38-jarige Scott speelt in Things to do before you're thirty de rol van Cass, de hartenbreker van het team. De opzet van het verhaal, dat vertelt over de belevenissen van een groep eind-twintigers in een voetbalteam, is hetzelfde gebleven als in de Nederlandse film.

Behalve een Engelse versie zijn op het festival ook de Spaanse en de Belgische All Stars te zien. Een Duitse serie is in de maak, over de Franse All Stars wordt momenteel onderhandeld. Things to do before you're thirty gaat in oktober in première in Engeland. De film is in Nederland vooralsnog alleen op het festival te zien.

Scott gaat de rol van geheim agent 007 voor de eerste keer vertolken in de nog titelloze 21e officiële Bond-film. De productie moet november 2005 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair