Algemeen

Schrijver voor live-action 'Beauty and the Beast'

Stephen Chbosky (The Perks of Being a Wallflower, 2012) verzorgt het scenario van de Disney-film.

door Jan-Peter Rook op 01.10.2014 om 15:21 in Algemeen
Stephen Chbosky, de man die in 2012 zijn eigen boek The Perks of Being a Wallflower naar het witte doek begeleidde, mag aan de slag met een nieuw grootschalig project. EW meldt dat de scenarist zich gaat storten op het script van Disney's geplande live-action verfilming van Beauty and the Beast. De regie is nog steeds in handen van Bill Condon, de man achter Dreamgirls (2006) en de laatste twee Twilight-films.

Beauty and the Beast wordt een live-action musicalfilm met een groot budget. Er zal gebruik worden gemaakt van de liedjes van Alan Menken, Tim Rice en Howard Ashman, die ook in het toneelstuk en de animatiefilm werden gebruikt.

De film heeft nog geen releasedatum.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Over die Twilight films ga ik het niet hebben maar Dreamgirls is een fantastische film! Daarnaast zijn de liedjes van Alan Menken,Tim Rice en Howard Ashman natuurlijk ook prachtig dus ik kijk hier wel naar uit.

YOLO

Avatar

Is de zoveelste live-action verfilming van B&B nou wel nodig. :}
Ik ben immers de tel kwijt :P

evilkraanvogelz

Avatar

Please doe Andy Serkis als het beest. En doe dan maar Lilly Collins als Belle Smiley face

benjamin

Avatar

jaime91 "Over die Twilight films ga ik het niet hebben maar Dreamgirls is een fantastische film!"


Brave man heeft daarnaast ook Kinsey afgeleverd, dus wat dat betreft is hij best wel capabel - regisseurs enkel afrekenen op Twilight zou zot zijn want dat is werken zonder degelijk bronmateriaal natuurlijk. Al vraag ik me ook af of de Disneyversie wel te overtreffen is en of dit dus ook echt iets is om opgewonden over te geraken.

monkeybeer

Avatar

Deze lijkt al op een live action beauty and the beast...

Thiver

Avatar

benjamin "Brave man heeft daarnaast ook Kinsey afgeleverd, dus wat dat betreft is hij best wel capabel - regisseurs enkel afrekenen op Twilight zou zot zijn want dat is werken zonder degelijk bronmateriaal natuurlijk."

Sowieso best opvallend dat voor de Twilight-films tamelijk overgekwalificeerde regisseurs zijn aangetrokken. Als je gaat kijken naar hun andere werk kom je titels tegen als Thirteen, About a Boy, Hard Candy en Gods and Monsters. Niets om je als regisseur voor te schamen... maar waarschijnlijk is het salaris van een Twilight-film net wat beter. ;)

NieuwsFilm

meest populair