Interview

Interview met Isaac Hempstead-Wright

FilmTotaal sprak de jonge Brit in het kader van zijn stemvertolking in The Boxtrolls, maar stelde stiekem ook wat vragen over Game of Thrones, waarin hij Bran Stark speelt.

door Michelle Iwema op 01.10.2014 om 23:38 in Interview

Isaac Hempstead-Wright mag dan in een van de populairste series aller tijden spelen, sterallures zijn bij de vrolijke acteur ver te zoeken. Michelle Iwema van FilmTotaal (zie foto) sprak de jonge acteur tijdens het filmfestival van Venetië over The Boxtrolls, waarin hij zijn stem verleent aan hoofdpersoon Eggs, Game of Thrones en gamen.

Hoe is het om uit de wereld van Game of Thrones te stappen en een film als deze te maken?

"Het is heel anders. Je bent niet op een geweldige set met allemaal prachtige decorstukken die regelrecht uit de Middeleeuwen lijken te komen. Ik was nu in een kleine opnamestudio, met als voordeel dat het juist heel intiem aanvoelde. Je bent er alleen dus je moet iets meer je verbeelding gebruiken. Je kruipt iets minder makkelijk in de huid van het personage."

Hoe is het om jouw stem uit een geanimeerd personage te horen komen?

"Dat is gek, want je deelt rol met de animators. Zij nemen het grootste acteergedeelte voor hun rekening door maandenlang de hele dag heel voorzichtig deze creaties te bewegen. Zij brengen deze echt tot leven. Toen ik de film zag, vergat ik mezelf. Ik keek naar een personages dat toevallig dezelfde soort stem had als ik."

Hoe heb je je voorbereid?

"Ik heb de studio bezocht en dat was geweldig. Het was een unieke ervaring, die ik nooit zal vergeten. Maar echte voorbereiding heb ik niet gedaan, dat zeg ik eerlijk. Mijn moeder zei dat ik misschien wat meer moest nadenken over hoe ik mijn stem moest gebruiken, maar ik vind dat je niet over de top hoeft te gaan om nuances in je stem te leggen, want de poppen doen het voor je. Mijn personage alleen al had bijna anderhalf miljoen verschillende gezichtsuitdrukkingen dus je kunt juist iets subtieler zijn, je hoeft niet te overdrijven."

Game of Thrones heeft miljoenen fans over de hele wereld. Op welke manieren beïnvloedt de gekte rond de serie jouw dagelijkse leven?

"Voor mij is het niet zo gek hoor. Thuis ga ik naar een gewone school en woon ik in een doorsneedorp waar men nog nooit van tv heeft gehoord, laat staan van Game of Thrones. Het is niet iets waar ik mee te maken heb. Alleen als ik naar een groot filmfestival of Los Angeles ga, merk ik het. Ik zag daar een keer mijn hoofd op een lift staan, wat wel even een gekke gewaarwording was. Dat was cool, maar het geeft me nooit het gevoel dat het iets is waar ik niet mee om kan gaan of dat ik me in een doos wil verstoppen of zo. Het is meer wow, mensen hebben echt passie voor deze serie en elke fan van de show die me ooit heeft benaderd, is altijd heel vriendelijk geweest en heeft vooral echt met me willen praten over de serie."

Heb je een verklaring voor de populariteit?

"Ik denk dat het huidige 'binge watching' van tv-series echt heeft geholpen. We kijken een soort film van tien uur achter elkaar met allemaal cliffhangers die zorgen dat je verder wilt kijken en je betrokken voelt bij wat er gebeurt. Ik denk dat een wereld die zo allesomvattend is met zoveel details en elementen, de reden is dat zoveel mensen het leuk vinden om te kijken. Ze vinden het heerlijk om even te ontsnappen uit hun eigen wereld. Bovendien bevat de serie veel thema's waar we een connectie mee hebben, het is niet geheel fantasy. Oké, de draken misschien wel, maar het bevat ook herkenbare zaken zoals politiek of worstelingen waar mensen zich in kunnen verplaatsen."

Had je de boeken gelezen?

"Nee, maar ik heb uiteraard wel op Wikipedia gekeken! Ik wist wat er ging gebeuren zoals The Blood Wedding. Dat was trouwens echt vreselijk, omdat we allemaal zo goed bevriend waren geraakt met Richard [Madden] en Michelle [Fairley], die Robb en Catelyn speelden. We waren al sinds de pilot samen dus het was een raar idee ze niet meer te zien rond het filmen."

Heb jij een passie voor iets, zoals anderen hebben voor Game of Thrones?

"Ik houd heel erg van de BBC-serie Sherlock. Recent ben ik begonnen te kijken naar Episodes met Matt LeBlanc en daar ben ik best verslaafd aan geraakt.

Hoe ziet je jaar eruit met school en filmen?

"De meeste opnames vinden tijdens de zomervakantie plaats. In september en oktober moet ik meestal nog wat doen, maar dat is een dag hier of daar dus ik mis op jaarbasis hooguit een paar weken les. Daarna is het weer terug naar mijn gewone dagen en routine op school. Deze zomer was heel druk met The Boxtrolls erbij en mijn eigen vakantie, maar ik klaag zeker niet."Heb je moeite om te zien of mensen je aardig vinden voor wie je bent?

"Al mijn vrienden en de mensen op school geven niet om wat ik doe. Ik heb wat nerdy vrienden en die vonden het bijvoorbeeld gaaf dat ik naar Comic-Con was geweest. Maar behalve dat kan het ze niet schelen en zijn we meer bezig met videospelletjes spelen en jong zijn. Ik heb dus geen vervelende ervaringen gehad. Nog niet tenminste."

Heb je vrienden gemaakt onder de castleden van Game of Thrones?

"Kristian [Nairn die Hodor speelt] en ik zijn echte maatjes geworden. We zijn altijd close omdat hij me overal heen moet dragen dus het is mooi dat we het zo goed kunnen vinden. Hij heeft een droog en scherp gevoel voor humor en we hebben veel gemeen, zoals een interesse in muziek. We houden ook beiden van gamen. Ik ben een echte Minecrafter. Watchdog speelde ik dit jaar en vond ik geweldig en ik houd van Assasins Creed."

Ik heb gehoord dat sommige special effects er goed uitzien, maar in de praktijk niet zo fijn zijn.

"Dat klopt, ze kunnen behoorlijk gemeen zijn. Vorig jaar hadden we nepsneeuw waarvoor ze een soort as gebruikten. Dus ze hadden allemaal sneeuwemmers met dat spul dat ze stonden te verbranden. We waren een scène aan het filmen toen we ons omdraaiden en zagen dat de hele crew gasmaskers op had. Toen dacht ik: 'mis ik iets, is het soms asbestsneeuw?' Maar het eindresultaat zag er geweldig uit. En je vergeet dat soort dingen, omdat we het zo leuk hebben en we lachen erom."

Wat zou je in de toekomst graag doen qua genre of rol?

"Als ik iets mocht kiezen, zou ik gaan voor een komedie, maar The Boxtrolls heeft die wens wel enigszins vervuld want het heeft een Monty Python-achtige humor, en ik vond dat geweldig omdat ik zelf een enorme Monty Python-fan ben.

Ben je dan naar de Monty Python reünieshow geweest?

"Ik had kaartjes, maar ik was in L.A. toen de shows werden gegeven. Ik was zo teleurgesteld, laten we het daar niet over hebben. Het is te pijnlijk, ik had het zo graag gezien."

Hoe ziet je toekomstplan eruit?

"Er is absoluut geen plan. Ik probeer gewoon te genieten van wat ik allemaal meemaak. Ik ga eerst mijn school afmaken en naar de universiteit om Natuurkunde te studeren en daarna zie ik wel."

Heb je het idee dat door dit alles te doen, je iets hebt moeten inleveren van het leven van een gewone tiener?

"Helemaal niet, want het neemt mijn leven niet over. Ik heb meer dan genoeg tijd om alles te doen wat ik leuk vind en doe alle dingen die mijn vrienden ook doen, alleen af en toe ga ik even weg om al deze andere gave dingen te doen. Ik heb het beste van beide werelden op dit moment. Ik kan genieten van een gewone jeugd en ik krijg ook al die andere geweldige ervaringen."

Lees ook de recensie van The Boxtrolls en het interview met Travis Knight, directeur van LAIKA, de animatiestudio achter The Boxtrolls.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ben blij dat ik Game of Thrones al gezien heb want ze(hij maar FT plaatst het dan weer hier) spoilen ff de grootste twist van GoT hier :P

Angelater

Avatar

Is het niet 'The Red Wedding?'
Tsk, meneer Hempstead-Wright :E

Leuk interview.

redelephant12345

Avatar

Fantastische gozer! Zijn personage is ook een van mijn favoriete personages. Laat toch zien hoe machtig je alsnog kan zijn als je het fysiek niet mee hebt. Ja, ik weet het meneer heeft magische krachten en dergelijke in de serie :p.. Maar toch geeft het wel door dat iemand belangrijk kan zijn ondanks zijn aantoonbare beperkingen.

NieuwsFilm