Fraai boek - Planes 2: The Essential Guide

Vooral leuk voor de allerkleinsten.

[/url]

Planes 2: The Essential Guide

Auteur:Steve BynghallPagina's:64Release:2014Taal:Engels
Uitgeverij:DKDruk:1Uitvoering:Hardcover
ISBN:978-1-40935-230-3

Planes: Fire & Rescue is het vervolg op Disney's Planes. Eerder al bespraken we het boek [url=http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=38460]The Art of Planes en nu hebben we het boek Planes 2: The Essential Guide te pakken. Dat boek is uitgegeven door DK en net als andere boeken in deze reeks van de uitgeverij (zoals The Lego Movie: The Essential Guide) vooral gericht op een jonger publiek.

Het boek begint met een introductie die kort op de film ingaat. Dat houdt bovenal in dat er een korte synopsis gegeven wordt. De film draait om Dusty Crophopper, die problemen krijgt tijdens een reguliere vlucht en per ongeluk een brand veroorzaakt. De veteraan vuurvechter van het stadje Propwash Junction, Mayday, kan het niet alleen aan en dus kiest Dusty (uit spijt) voor een geheel nieuwe carrière.



Het boek Planes 2: The Essential Guide gaat in op deze nieuwe carrière. Daar horen uiteraard personagebesprekingen bij en die vormen in eerste instantie dan ook de hoofdmoot van dit boek. Zo kun je over Dusty lezen dat hij getalenteerd is en vastbesloten de dingen waar hij zijn zinnen op zet succesvol af te ronden. Omdat hij in de film een brand veroorzaakt in zijn thuisstadje, komt dat ook aan bod in dit boek.

Naast personages komen ook locaties aan bod. Propwash Junction, het stadje van Dusty, blijkt nogal saai en een slaperig plattelandsdorpje te zijn. We zien belangrijke locaties van de stad, waaronder de sportbar, het vliegveld en het brandweerstation. Vooral die laatste locatie komt uitgebreid aan bod. Net als het boek over The Lego Movie tref je in dit boek ook allerhande extra zaken aan. Zo is er een beoordeling van Mayday en zijn kwaliteiten als brandweerwagen. Inspector Ryker vindt hem niet meer geschikt voor de baan.

Ook andere gekke zaken komen aan bod, waaronder de oefeningen die Dusty moet doen tijdens zijn training om brandweervliegtuig te worden. Hij moet leren water uit het water te halen en dat met grote precisie op een brand te dumpen. Het boek zit boordevol dit soort toevoegingen, die afgewisseld worden met besprekingen van personages en locaties.



Heel diepgaand is dat allemaal uiteraard niet. Planes 2: The Essential Guide is gericht op een jong publiek en doet nauwelijks pogingen een andere doelgroep aan te spreken. Daar is helemaal niets mis mee, want voor de kleinsten onder ons is dit boek absoluut een topper. Veel plaatjes, veel kleuren en vrij geïnspireerd taalgebruik.

Planes 2: The Essential Guide is helaas enkel in het Engels verkrijgbaar. Toch zouden ook tieners die fan zijn van de franchise hier goed mee uit de voeten kunnen. Het boek is te koop bij webwinkels als Bol.com, Libris en Athenaeum en uiteraard ook bij de betere boekhandel. Met dank aan uitgeverij DK voor het recensie-exemplaar.

[rating 3.5]

NieuwsFilm

meest populair