Planes: Fire and Rescue (2014)

When others fly out, heroes fly in.

Deel twee in de animatietrilogie over een sportvliegtuigje is meer van hetzelfde en ontstijgt maar tenauwernood het al erbarmelijke niveau van de voorganger.
play

5,7 details

  • 83 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

Wanneer de wereldberoemde luchtracer Dusty erachter komt dat zijn motor beschadigd is en misschien nooit meer zal vliegen, moet hij iets anders bedenken en komt terecht in de wereld van het luchtbrandblussen. Dusty sluit zich aan bij de veteraan brand- en reddingshelikopter Blade Ranger en zijn dappere team, waaronder de vrolijke superhapper Dipper, de oersterke heli Windlifter, voormalig legertransportvliegtuig Cabbie en een vrolijk stel dappere ATV's die bekend staat als de Rookspringers. Samen vecht het onverschrokken team tegen enorme bosbranden en ontdekt Dusty wat er nodig is om een echte held te worden.

Alt titel
Planes 2: Redden & Blussen
Regie
Roberts Gannaway
Cast
Ed Harris, Cedric the Entertainer, Stacy Keach, Dane Cook, Regina King, Hal Holbrook, Wes Studi, Brad Garrett, Danny Mann, Teri Hatcher, John Michael Higgins, Julie Bowen, Barry Corbin, Curtis Armstrong, Anne Meara.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 151.165.787
Release
18.07.2014
Release NL
17.07.2014
Release DVD
25.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Roberts Gannaway | Stemmencast: Huub Dikstaal (Dusty), Leona Philippo (Dipper), Jeroen Spitzenberger (Cad Spinner), Arnold Gelderman (Skipper), Pieter Derks (Sparky), Sanne Wallis de Vries (Dottie), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2014

Amper een jaar na het verschijnen van de Cars-spin-off Planes, waarin we kennis maakten met de duizelingwekkende ambities van sproeivliegtuig Dusty, vonden de makers bij Disney het alweer hoog tijd voor een vervolg. Wederom dringt zich het gevoel op dat de avonturen van het competitief ingestelde vliegtuigje toch het best tot hun recht komen op een dvd'tje in de huiskamer. De setting is dit keer weliswaar compleet anders dan in het eerste deel, veel van de verhaal- en karakterelementen lijken rechtstreeks gekopieerd van de voorganger.

Waar Dusty eerst zijn hoogtevrees moest overwinnen om de beste en snelste luchtpiraat te worden, komt hij dit keer voor hele andere uitdagingen te staan. Er blijkt iets goed mis met zijn versnellingsbak, waardoor het voormalige sproeivliegtuig zich niet al te veel mag opwinden. Te veel inspanning zou hem namelijk wel eens fataal kunnen worden en de onderdelen die hij nodig heeft om er weer bovenop te komen worden niet meer geproduceerd. Er zit dus niets anders op voor Dusty dan zijn carrière als snelheidsduivel aan de wilgen te hangen. Als hij het helemaal niet meer ziet zitten, vindt Dusty plotsklaps een nieuwe roeping. Er is namelijk werk aan de winkel bij het blussen van een gigantische bosbrand bij het Piston Peak National Park.

alle artikelen (6)

Planes: Fire and Rescue Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Olrik

"...[quote=Tarkus]Opnieuw een leuke animatiefilm van de Disney stal. Prachtige beelden alweer en een pr......"

Tarkus

"...Opnieuw een leuke animatiefilm van de Disney stal. Prachtige beelden alweer en een prima verhaaltje......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Planes: Fire and Rescue

acties