Algemeen

'Spider-Man'-franchise krijgt "soft reboot" met 'Sinister Six'

En wordt Spider-Man opnieuw gecast?

door Jim Pedd op 08.10.2014 om 17:22 in Algemeen
Sony zit behoorlijk in de rats met zijn Spider-Man-franchise. Het onlangs uitgekomen The Amazing Spider-Man 2 werd bij lange na niet zo goed ontvangen als gehoopt en dus zoekt de studio naar een nieuwe manier om iets te doen met het personage. Zo is het geplande The Amazing Spider-Man 3 uitgesteld naar 2018 en Sinister Six juist weer naar voren gehaald. Verder komt er tussendoor een op een vrouwelijke heldin gerichte film.

Maar de geruchten zijn nu dat er aan geheel andere plannen gewerkt wordt. Gisteren was er het verhaal dat Sony en Marvel onderhandelen over een crossover tussen de franchises. Nu is er het verhaal dat Sony een ”soft reboot” wil maken. Spider-Man moet een paar jaar op de plank gezet worden en de geplande Venom-film zou geannuleerd zijn.

Volgens Badass Digest zal Sinister Six opmerkelijk genoeg een nieuwe Spider-Man krijgen. Andrew Garfield heeft nog altijd een film op zijn contract staan, maar die film zou voorlopig niet uitgebracht moeten worden. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat Sinister Six als reboot dient (waarom haalt de studio de film anders naar voren), maar dat Spider-Man opnieuw gecast wordt is natuurlijk groot nieuws.

Dan het verhaal dat Spider-Man voorlopig geen eigen film meer krijgt. Sony zou willen dat het publieke beeld van het personage wat milder wordt en daarom zou het personage mogelijk tijdelijk niet te zien zijn. Althans, niet gespeeld door Garfield. Door films over andere personages in de franchise te maken, kan Sony toch de rechten behouden.

Het laatste gerucht van Badass Digest handelt over de Venom-film van Alex Kurtzman. Die zou nu geannuleerd worden omdat het personage niet in de nieuwe plannen past. Of het allemaal waar is, is nog de vraag. Heel onwaarschijnlijk klinkt het niet. Door eerst Sinister Six, dat over slechteriken gaat, en daarna Spider-Man 3 uit te brengen, zien we vier jaar geen Spidey.

Wat vinden jullie van de geruchten?

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Wat een gezeik weer zeg bij Sony! Volgens mij is een dikke $700 miljoen zeker geen slechte opbrengst!

mikeydw

Avatar

Echt mochten ze dit allemaal van plan zijn. Geef Marvel dan gewoon de rechten terug en ga op zoek naar iets nieuws of creëer het, want dit wordt niks als het zo is als hierboven staat...

benjamin

Avatar

Alweer een reboot? Desperate measures are desperate.

geertvdheide

Avatar

Volgens mij zou Spider-Man vele malen beter uit de verf komen als de rechten bij Marvel Studios zouden liggen. Sony lijkt er met de botte bijl doorheen te gaan, met paniekerige acties en bizarre beslissingen. Het gaat van de hak op de tak. De nieuwe filmreeks kwam eigenlijk ook gewoon te snel na de vorige, wat zeker deel is van de matige ontvangst van de Amazing-films. Dat wil zeggen, het enthousiasme bij fans en de ontvangt bij critici is niet erg hoog. Financieel hebben beide films het behoorlijk goed gedaan (evenals de vorige trilogie trouwens).

Ik zie niet helemaal waarom Spider-Man ineens weer opnieuw gecast zou moeten worden; wat er mis is met Amazing 1 en 2 ligt naar mijn mening niet aan Garfield. Het zou beter zijn als ze meer hadden nagedacht over de scripts, het verloop van de reeks over langere tijd en hoe om te gaan met de iconische personages van de reeks. Het had allemaal gewoon beter moeten worden uitgewerkt, maar ik vrees dat Sony nu allerlei aanpassingen doet die de plank mis slaan.

Misschien moet Sony een aantal flinke missers uitbrengen met de Spider-Man-naam, zodat ze de moed opgeven en de rechten verkopen (of eventueel uitlenen / licenseren) aan Marvel. Dat zou - volgens mij - uiteindelijk het beste zijn voor de fans.

JamesBond

Avatar

Airbender "Sony :N

Man of Steel kreeg ongeveer dezelfde gemengde recensies als TASM2 en heeft zelfs minder opgebracht, maar Warner Bros is juist zeer positief en enthousiast en nu zijn ze bezig met een van de grootste comic book film aller tijden en creëren een universum. Sony daar aantegen schijt in zijn broek en cancelt hun plannen. Wat een verschil van houding."


Telefoons maken kan Sony dan weer wel prima :P

JamesBond

Avatar

Airbender "Nah, ben meer fan van hun console en games :E"


Haha, en dat natuurlijk ook! :D

Ereptile

Avatar

Airbender "Nah, ben meer fan van hun console en games :E"


:+

Nee maar inderdaad wat een gezeik weer... En Sony is te trots om Spider-Man terug te geven aan Marvel. Ze gaan denk ik onderhand ook wel merken dat een populair personage/ franchise hebben weinig betekent als de film (merchandise) gewoon niet goed ontvangen word door de fans.

En nu spreken ze zelfs opnieuw van een reboot... Blijven rebooten totdat het goed is, is geen goede strategie, want anders blijven we hetzelfde verhaal voorgeschoteld krijgen. En daar zit niemand op te wachten natuurlijk!

Dat van die Venom-film vind ik dan ook wel weer jammer. Net als Malificent is het ook wel eens interessant om de film vanuit een "villain perspectief" te bekijken.

SunChaser

Avatar

Terecht, een dertiger een 17 jarige laten spelen is debiel

Joslyn

Avatar

Hoe gaan ze een Sinister Six film maken zonder Spider-man? Dat idee is toch al gedoemd te mislukken? De enige manier die zou kunnen werken is een film over het samen komen van de 6 Spidey villians en dat het einde van die film, de geboorte van de Sinister Six, een op stap is naar ASM 3.
Ikzelf vond ASM 2 erg goed. De romance tussen Peter en Gwen was prima. En er was geen overkill aan vijanden wat Raimis Spider-man 3 wel had. Ik vind Garfield ook een leukere Peter/Spidey dan Maguire. De hints naar het op handen zijnde Sinister plan vond ik goed opgebouwd.
Het grootste probleem van ASM 2 was de trailer. Als ze daardoor hierboven genoemde ideeën gaan doorvoeren is Spidy ten dode opgeschreven in Hollywood en kunnen we elke 10 jaar een (soft) reboot verwachten.

Frietgezicht

Avatar

Alle Spider-Man films zijn matig of kut met af en toe wat vermakelijke scenes erin.

Een film als The Dark Knight (Rises) wordt dan overdreven kritisch bekeken vol zeikerds over dingen die niet kloppen om maar iets te kunnen vinden en die Spider-Man films worden voor lief genomen omdat het wat meer een comic-achtig karakter heeft. In alle Spider-Man films zijn de badguys mislukt. Alleen Dock Ock krijgt nog een voldoende.

Dus ze doen maar,zal mijn een reet roesten.

berepoot123

Avatar

Ik denk niet dat Andrew Garfield het probleem is en ik snap niet dat ze denken dat ze met een andere acteur meer gaan verdienen of ben ik weer de enige die zo denkt?

eltorro

Avatar

Zou allemaal zonde zijn, beetje dom Sony.

aspers

Avatar

Geldwolven zijn het die denken te weten wat het publiek wil. Met de nadruk op denken.

Ze moeten gewoon de schrijvers en de regisseur hun eigen gang laten gaan. De studio is nu al voor de tweede keer bezig om de spider-man franchise om zeep te helpen.

Thiver

Avatar

Pfff, wat een paniekvoetbal zeg. :| Kunnen ze zich niet gewoon al hun aandacht focussen op een goed derde deel? Als dat lukt, kun je altijd nog gaan aanrommelen met spin-offs.

Sherlock

Avatar

Ik vind Andrew Garfield net een goede acteur :N

the12rz

Avatar

Pfff geef het dan maar gewoon terug aan marvel.. Als je zo met Materiaal omgaat
Net als Daredevil Marvel pakt het nu (hopelijk) heel ander aan met hun netflix serie.

Echt jammer, ze hadden makkelijk na Spider-Man 3 een vervolg kunnen maken..
als ze nu weer gaan rebooten verpesten ze alles.

jammer dit :N

Frietgezicht

Avatar

Thiver "Pfff, wat een paniekvoetbal zeg. :| Kunnen ze zich niet gewoon al hun aandacht focussen op een goed derde deel? Als dat lukt, kun je altijd nog gaan aanrommelen met spin-offs."


Jij doet net alsof je ff een deel 3 eruit poept. Wat een geld dat het kost.

Thiver

Avatar

Ik weet dat zoiets niet goedkoop is, maar Sony heeft genoeg verdiend met de laatste twee films om een derde te kunnen maken.

benjamin

Avatar

berepoot123 "Ik denk niet dat Andrew Garfield het probleem is en ik snap niet dat ze denken dat ze met een andere acteur meer gaan verdienen of ben ik weer de enige die zo denkt?"


Garfield kan misschien ooit wat te oud worden om de jonge Peter Parker te spelen, maar verder doet hij het prima in die rol (en ik denk dat veel mensen dat vinden).

M0vieFreak

Avatar

JamesBond "Wat een gezeik weer zeg bij Sony! Volgens mij is een dikke $700 miljoen zeker geen slechte opbrengst!"


Vind ik ook en dit nieuws is echt jammer want ik vond de reboot erg geslaagd!

Thiver

Avatar

benjamin "Garfield kan misschien ooit wat te oud worden om de jonge Peter Parker te spelen, maar verder doet hij het prima in die rol (en ik denk dat veel mensen dat vinden)."

Een beetje idioot is het wel dat hij nog steeds voor een tiener moet doorgaan (ik zie ook niet hoe het verhaal van deze films eronder zou leiden als Peter en Gwen twintigers zouden zijn), maar opvallend genoeg is hij net zo oud als Tobey Maguire destijds was.

ridjieddo

Avatar

Wat een zonde zeg, Sony's behandeling van het gedoe om Spider-Man. Spider-Man heeft zo'n rijke historie en reeks van interessante personages in zowel de comics en de tekenfilms.
Spider-Man had, net als X-Men, destijds een grootse franchise kunnen worden, maar daar werd te laat over nagedacht en zag je ook in de derde film. Vervolgens hebben ze besloten om zo snel mogelijk te rebooten, met nu wel de intentie om er een Cinematic Spider-verse van te maken. De eerste film is een ruim voldoende waarbij je nog het gevoel hebt dat het alleen maar grootser en beter kan worden. Bij het vervolg begaan ze precies dezelfde fout als bij de derde met tobey maguire: alles op het laatste moment omgooien, snel editen en studiobazen die hun zin willen doordrukken ten koste van het verhaal en de plot. Bovendien sloot de film totaal niet aan met wat je te zien kreeg in de trailer, sommige scenes die ze in de trailer lieten zien kwamen helemaal niet in de film voor (WTF!?).
Sony's Spider-Man fiasco is eigenlijk het schoolvoorbeeld van hoe je een franchise (tot tweemaal aan toe) kan verneuken.

WeaponX

Avatar

ridjieddo "Wat een zonde zeg, Sony's behandeling van het gedoe om Spider-Man. Spider-Man heeft zo'n rijke historie en reeks van interessante personages in zowel de comics en de tekenfilms.
Spider-Man had, net als X-Men, destijds een grootse franchise kunnen worden, maar daar werd te laat over nagedacht en zag je ook in de derde film. Vervolgens hebben ze besloten om zo snel mogelijk te rebooten, met nu wel de intentie om er een Cinematic Spider-verse van te maken. De eerste film is een ruim voldoende waarbij je nog het gevoel hebt dat het alleen maar grootser en beter kan worden. Bij het vervolg begaan ze precies dezelfde fout als bij de derde met tobey maguire: alles op het laatste moment omgooien, snel editen en studiobazen die hun zin willen doordrukken ten koste van het verhaal en de plot. Bovendien sloot de film totaal niet aan met wat je te zien kreeg in de trailer, sommige scenes die ze in de trailer lieten zien kwamen helemaal niet in de film voor (WTF!?).
Sony's Spider-Man fiasco is eigenlijk het schoolvoorbeeld van hoe je een franchise (tot tweemaal aan toe) kan verneuken."True het hele plot (de zoektoch naar Peter's vader) zat in de trailer en werd gewoon helemaal uit de film gehaald. Zelfde met de scene dat Harry zegt "We hebben je in de gaten gehouden, Peter".

WeaponX

Avatar

Word altijd enthousiast van MCU nieuws en als ik Spider-Man nieuws lees denk ik WAAROM? Hebben ze de eerste stappen gemaakt, gaan ze alle plannen omgooien. Zo wanhopig..
Hadden ze net zo goed gelijk met Sinister Six kunnen beginnen. Oh ja, het gaat niet zoals hun zin dan gooien we er maar weer een reboot tegenaan. Altijd willen ze hun zin hebben maar denk is aan wat het publiek wil. Spider-Man is zo'n geweldig personage met meesterlijke villians & verhaallijnen. Doe daar dan wat mee.
Garfield recasten is ook een slecht idee. Hij maakt de films zo vele malen beter. En is naar mijn mening een betere Peter dan Maguire. Thor en alle standalone MCU films begonnen ook niet geweldig.Uiteindelijk na The Avengers presteerde ze beter. Ze moeten stappen durven te maken inplaats van terugkrabbelen. Heel 't idee van Venom en Sinister Six beviel me erg goed, maar wat ik de laatste tijd allemaal lees klinkt als crap :N

NieuwsFilm

meest populair