'Spider-Man'-franchise krijgt "soft reboot" met 'Sinister Six'

En wordt Spider-Man opnieuw gecast?

Sony zit behoorlijk in de rats met zijn Spider-Man-franchise. Het onlangs uitgekomen The Amazing Spider-Man 2 werd bij lange na niet zo goed ontvangen als gehoopt en dus zoekt de studio naar een nieuwe manier om iets te doen met het personage. Zo is het geplande The Amazing Spider-Man 3 uitgesteld naar 2018 en Sinister Six juist weer naar voren gehaald. Verder komt er tussendoor een op een vrouwelijke heldin gerichte film.

Maar de geruchten zijn nu dat er aan geheel andere plannen gewerkt wordt. Gisteren was er het verhaal dat Sony en Marvel onderhandelen over een crossover tussen de franchises. Nu is er het verhaal dat Sony een ”soft reboot” wil maken. Spider-Man moet een paar jaar op de plank gezet worden en de geplande Venom-film zou geannuleerd zijn.

Volgens Badass Digest zal Sinister Six opmerkelijk genoeg een nieuwe Spider-Man krijgen. Andrew Garfield heeft nog altijd een film op zijn contract staan, maar die film zou voorlopig niet uitgebracht moeten worden. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat Sinister Six als reboot dient (waarom haalt de studio de film anders naar voren), maar dat Spider-Man opnieuw gecast wordt is natuurlijk groot nieuws.

Dan het verhaal dat Spider-Man voorlopig geen eigen film meer krijgt. Sony zou willen dat het publieke beeld van het personage wat milder wordt en daarom zou het personage mogelijk tijdelijk niet te zien zijn. Althans, niet gespeeld door Garfield. Door films over andere personages in de franchise te maken, kan Sony toch de rechten behouden.

Het laatste gerucht van Badass Digest handelt over de Venom-film van Alex Kurtzman. Die zou nu geannuleerd worden omdat het personage niet in de nieuwe plannen past. Of het allemaal waar is, is nog de vraag. Heel onwaarschijnlijk klinkt het niet. Door eerst Sinister Six, dat over slechteriken gaat, en daarna Spider-Man 3 uit te brengen, zien we vier jaar geen Spidey.

Wat vinden jullie van de geruchten?



NieuwsFilm

meest populair