Verrassende cast voor remake 'Dad's Army'

Grote namen voor de komedie over de mannen van de 'Walmington-on-Sea Home Guard'

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat er een film komt die gebaseerd wordt op de bekende tv-serie / film Dad's Army. Nu is ook de cast bekendgemaakt die gestalte gaat geven aan de bekende personages uit de serie die op de BBC te zien was van 1968 tot 1977. In Nederland werd de serie door de VARA uitgezonden onder de titel Daar komen de schutters.

De veeleisende en gespannen Kapitein Mainwaring, leider van de Walmington-on-Sea Home Guard, wordt gespeeld door Toby Jones. Zijn rechterhand Sgt. Wilson wordt ingevuld door niemand minder dan Bill Nighy. Blake Harrison is te zien in de rol van Private Pike en Daniel Mays is Walker. En dan zijn er nog rollen voor Michael Gambon (Godfrey), Bill Paterson (Private Fraser) en Tom Courtenay (Private Jones).

Vrouwelijke rollen zijn er voor Sarah Lancashire, Alison Steadman en Catherine Zeta-Jones. De laatste zal een journaliste spelen die naar Walmington-on-Sea wordt gestuurd om de mensen daar te interviewen. Het verhaal zal zich focussen op het bericht van MI5 waarin wordt gesuggereerd dar er een spion aanwezig is onder de mannen. Waarschijnlijk zal het personage van Zeta-Jones daar op één of andere manier iets mee te maken hebben.

De opnames voor de komedie van regisseur Oliver Parker (Johnny English Reborn, Dorian Gray) moeten binnenkort starten. Een releasedatum is nog niet bekend.

Bill Nighy (Wilson)


Toby Jones (Captain Mainwaring)


Michael Gambon (Godfrey)


Tom Courtenay (Corporal Jones)


Bill Paterson (Fraser)


Blake Harrison (Pike)


Danny Mays (Walker)



NieuwsFilm

meest populair