Laatste 'Maze Runner'-film niet opgesplitst in twee delen?

Regisseur Wes Ball wil niet het voorbeeld volgen van franchises zoals Harry Potter, Twilight en Divergent.

De laatste jaren is er een trend in Hollywood ontstaan om de laatste delen van met name jeugdfilms op te splitsen in twee films. De regisseur van The Maze Runner, Wes Ball, wil dit voorbeeld echter niet volgen.

Tijdens een interview met Digital Spy liet Ball weten dat hij het laatste deel niet wil uitbreiden, zoals het geval was bij franchises zoals The Hunger Games, Twilight, Harry Potter en Divergent. Aldus Ball:

''Ik vind drie een mooi getal: een begin, midden en een einde. Vier films? Dat vind ik niet lekker klinken. Als het aan mij ligt blijft het bij drie films. We gaan niet het laatste boek in twee films opsplitsen. Drie is perfect, zoals Star Wars bijvoorbeeld liet zien vroeger.''

Ball regisseerde The Maze Runner en het vervolg The Scorch Trials, dat volgend jaar in de bioscoop zal draaien. Het is nog onduidelijk of hij terug zal keren voor The Death Cure, het laatste deel in de serie, is nog onbekend. The Maze Runner doet het wereldwijd in ieder geval erg goed: 200 miljoen dollar opbrengst tegenover een budget van 34 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair