Blu-Ray Review: The Necessary Death of Charlie Countryman

De "nieuwe" Shia LaBeouf in deze direct-to-dvd titel, ook met Mads Mikkelsen en Evan Rachel Wood.


Regie: Fredrik Bond | Cast: Shia LaBeouf (Charlie Countryman), Evan Rachel Wood (Gabi Ibanescu), Mads Mikkelsen (Nigel), Til Schweiger (Darko), Rupert Grint (Karl), James Buckley (Luc), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: geen | Geen FilmTotaal recensie

Sinds zijn rol in de drie Transformers-films probeert Shia LaBeouf het personage Sam Witwicky van zich af te schudden. In 2012 liet hij al een goede rol zien in John Hillcoats Lawless en via het redelijke The Company You Keep van Robert Redford belandde hij verleden jaar in Lars von Triers Nymphomaniac en het kleinere dramathriller The Necessary Death of Charlie Countryman van de onbekende (videoclip) regisseur Fredrik Bond. Ook in die laatste film, met overduidelijk muziek van Moby, liet hij wederom zien dat hij ook overweg kan met andere rollen. De kleurrijke en vaak ook wat hypere film wist het grote publiek niet te vinden, aangezien de film slechts beperkt in de wereldwijde bioscoopzalen te zien was.

Charlie Countryman kan dan ook gezien worden als een direct-to-dvd titel. Naast LaBeouf zien we ook bekende namen als Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen, Til Schweiger en Rupert Grint de revue passeren. Onlangs bracht Belga Films de thriller uit op Blu-Ray.

Synopsis

Nadat zijn moeder hem in een visioen opdroeg om naar Boekarest te vertrekken, gaat Charlie aan boord van een trans-Atlantische vlucht. Tijdens de vlucht ontmoet hij Gabi, een mooie Roemeense muzikante, waar hij als een blok voor valt. Maar Gabi's ex, een meedogenloze gangster, heeft geen enkele intentie om haar los te laten. Vastbesloten om haar te beschermen, begeeft Charlie zich in een hallucinant Roemeense onderwereld vol met geweld en vreemd genoeg ook... liefde.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Necessary Death of Charlie Countryman flink "Rotten" met 28%. De IMDb noteert een veel betere 6,4 na ruim dertien duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de thriller met een vergelijkbare 6,0 (Stem zelf). Aangezien de film niet in de Nederlandse bioscoop draaide, is er ook ook recensie verschenen op FilmTotaal.

Box Office

Het productiebudget van Charlie Countryman is onbekend en het lijkt erop dat de film slechts zeer beperkt in de internationale bioscopen heeft gedraaid. Echt noemenswaardige resultaten zijn daarom niet op te sommen.


Blu-Ray: Charlie Countryman | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid:: Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: geen | EAN: 5412370810991 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Belga Films

Deze Blu-Ray uitgave van Charlie Countryman bestaat uit een zwarte Amaray Blu-Ray keepcase en de Blu-Ray-schijf. Voor de vormgeving van de cover is gebruikgemaakt van de opvallend gedraaide filmposter.

Beeld & geluid

Met het redelijk standaard beeldverhouding van 2.35 : 1 is het beeld netjes te noemen. Zoals bij de eerdere uitgaven van Belga Films is ook deze weer goed scherp. Ook de kleuren springen van het beeld. Ook de donkere scènes behouden voldoende details. De DTS-HD 5.1 track mag uiteraard wat harder, aangezien er voldoende muziek is gebruikt.

Extra's

Belga Films heeft de afgelopen jaren heel wat grote titels mogen verspreiden en vaak waren de Blu-Ray uitgaven goed gevuld met extra's. Bij deze kleinere titel zitten helaas geen extra's. To Bad.

Redelijke film met aardige rollen, op een basic schijf

Ondanks een aardig gegeven en een creatieve invulling weet The Necessary Death of Charlie Countryman uiteindelijk niet echt te verrassen. Hoofdrolspelers Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood en Mads Mikkelsen hebben redelijke rollen, maar op één of andere manier is het geheel iets te chaotisch. LaBeouf bewees zichzelf wel een dienst; dit is iets compleet anders dan de platte Sam Witwicky-rol. Komende periode is hij te zien in David Ayers Fury en in de thriller Man Down.

Deze Blu-Ray uitgave van Charlie Countryman is ronduit basic met een goed beeld en geluid, maar zonder extra's. Dit zal de liefhebber van de film uiteraard (enigszins) betreuren. Hieronder een kort interview met Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood en regisseur Fredrik Bond, met dank aan The Hollywood Reporter:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair