Robert Downey Jr.: Superheldenfilms worden oud

De acteur vindt het iets teveel van het goede worden.

Eerder vandaag konden we melden dat Robert Downey Jr. een rol zal spelen in Marvel’s Captain America 3. Die keuze lijkt ietwat opmerkelijk, als gekeken wordt naar uitspraken over het superheldengenre die Downey Jr. gisteren nog deed tegenover The Telegraph.

”Eerlijk gezegd, begint het hele gebeuren een beetje ruwer te worden aan de randjes,” vertelde Downey Jr. aan de krant. ”Het wordt een beetje oud. Afgelopen zomer waren er vijf of zeven verschillende films. Ik heb het gevoel dat er anders naar gekeken wordt dan alle andere films.” Dat laatste moet dan de box office prestaties zijn. ”Juist. Maar ze worden ook eerder vergeven, omdat ze op een andere frequentie werken. Het is als een groepje erg goede dansers en je zoekt naar degene die haar beenwarmers blijft veranderen. Ze verdienen erg veel geld.”

Sinds 2008, toen Downey Jr. in Iron Man te zien was, speelde de acteur in nog drie andere superheldenfilms. Die verdienden samen zo’n vier miljard dollar aan de internationale box office. Met zijn hoofdrol in Avengers: Age of Ultron, dat komende zomer uit zal komen en Captain America 3 en daarna nog een derde Avengers, zorgt hij er niet bepaald voor dat de stroom superheldenfilms minder wordt.

Wat vinden jullie van Downey’s opmerkingen? Komen er inderdaad teveel superheldenfilms uit? Recent nog maakten we een overzicht, waaruit bleek dat er tot 2020 in elk geval 30 superheldenfilms uitkomen. 2017 spant daarin de kroon met negen releases.



NieuwsFilm

meest populair