Algemeen

The Lord of the Rings favoriet voor publieksprijs

door FilmTotaal op 30.01.2003 om 18:20 in Algemeen
The Lord of the Rings is voor het tweede achtereenvolgende jaar de grote favoriet bij het Britse bioscooppubliek. Het tweede deel van de trilogie, The Two Towers, is zeven keer genomineerd voor een Empire Magazine Film Award.

De film doet in zes categorieën mee, waaronder beste film, beste Britse acteur (twee nominaties), beste regisseur, beste acteur en beste actrice. De prijzen worden op 5 februari uitgereikt in Londen. De winnaars worden gekozen door bioscoopbezoekers en lezers van het Britse filmtijdschrift Empire Magazine.

Tom Cruise is genomineerd voor beste acteur, voor zijn rol in Minority Report. Die film ontving zes nominaties, waaronder die voor beste film. Ook Road to Perdition maakt kans op die belangrijke prijs.

Voor het eerst wordt ook een prijs voor beste scène uitgedeeld. In deze categorie strijden onder meer een scène uit The Two Towers (Gollum die met zichzelf een heftige discussie voert) en een hi-tech fragment uit Minority Report (met Tom Cruise).

Vorig jaar won het eerste deel van The Lord of the Rings drie prijzen, waaronder die voor beste film. Die moest toen gedeeld worden met Moulin Rouge.

Alle genomineerden staan op de site van [url]http://www.empireonline.co.uk Empire Magazine > http://www.empireonline.co.uk Empire Magazine [/url2]

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair