De 'Poltergeist' remake is voor 12 jaar en ouder

In deze hervertelling van het origineel uit 1982 zullen we hoogstwaarschijnlijk niemand zijn eigen gezicht uit elkaar zien plukken.

Het ziet er naar uit dat de Sam Raimi geproduceerde Poltergeist reboot weer een stap dichterbij de release is. De Amerikaanse organisatie MPAA heeft onlangs de nieuwe leeftijdsadvies voor de film vrijgegeven: PG13. In andere woorden, sommige beelden zijn mogelijk ongeschikt voor kindertjes van onder de dertien jaar.

Het origineel, welke uit 1982 afstamt, is geregisseerd door Tobe Hooper en kreeg destijds een PG rating (mogelijk niet voor kinderen geschikt) nadat het in eerste instantie een R rating (16+) kreeg. Steven Spielberg, die als producer functioneerde, speelde dat klaar na enkele discussies met de MPAA. Spielberg is tevens verantwoordelijk voor de introductie van de PG13 rating, omdat hij met Raiders of the Lost Ark in 1981 het hoofd van een slechterik liet afsmelten en exploderen. Het zorgde er voor dat de MPAA in 1984 over hun kijkcijfersysteem moest mijmeren, met Temple of Doom, Gremlins en Red Dawn in optocht.

In de Tobe Hooper versie volgen we een alledaags familie die door diverse klopgeesten geteisterd wordt. De hoofdrollen in de remake zijn o.a. voor Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt en Jared Harris weggelegd. Gil Kenan (Monster House, City of Ember) treedt op als regisseur. DeWitt vertelde dat de reboot (die ook wel als een vervolg zal dienen) op de moderne technologie zal focussen. "Het is hetzelfde verhaal, maar nu vindt het plaats in een depressieve economische situatie. Het gaat over een Amerikaanse familie die iPads en andere apparaten gebruikt. Er komt veel meer technologie aan te pas. Deze keer draait het niet enkel om de TV."

De remake wordt ergens in juli 2015 verwacht.



NieuwsFilm

meest populair