Nieuwe 'John Carter'-films op komst

Er is nog geen releasedatum en Disney zal ze niet maken.

Er zijn nieuwe John Carter-films op komst. In 2012 bracht Walt Disney Studios de laatste film over het legendarische science fiction personage uit, maar die film mislukte jammerlijk. Met een budget van 250 miljoen dollar (en daarbovenop nog gigantische marketingkosten), bracht de film slechts 284 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office. Het is dus ook niet gek dat Disney de rechten op de franchise heeft opgegeven aan Edger Rice Burroughs Inc.

Het bedrijf heeft direct nadat het de rechten terugkreeg laten weten dat er nieuwe films op komst zijn. ”’John Carter of Mars’ was de creatieve stimulans achter filmklassiekers als ‘Superman’, ‘Star Wars’ en ‘Avatar’,” vertelde ERB voorzitter James Sullos. ”Edgar Rice Burroughs was de meester van avontuur en zijn literaire werken hebben nog altijd een wereldwijde fanschare.”

”We zoeken nu naar een nieuwe partner om nieuwe avonturen te verfilmen, die beschreven zijn in de elf ‘Mars’-boeken van Burroughs. Dit avontuur stopt nooit. Naast de nieuwe ‘Tarzan’-film, in ontwikkeling bij Warner Bros., hopen we dat ‘John Carter of Mars’ een andere grote franchise wordt, om een wereldwijd publiek van alle leeftijden te amuseren,” concludeerde hij.

De vorige film in de franchise werd geregisseerd door Andrew Stanton en had Taylor Kitsch in de hoofdrol. Mocht er een reboot komen van de filmfranchise, dan zal dat waarschijnlijk met een veel kleiner budget en een andere cast en crew gebeuren.



NieuwsFilm

meest populair